PRECATEX EURECAT

Disseny i desenvolupament d’una nova generació de tricotoses circulars amb control de qualitat total i predictiu.

El projecte PRECATEX implementa un nou sistema de control de qualitat total i predictiu amb l’objectiu d’aconseguir una productivitat de tèxtil de qualitat i minimitzar la producció defectuosa. Aquest nou sistema s’aconsegueix mitjançant la utilització de noves tècniques no implementades actualment en el sector tèxtil, com poden ser els sensors d’última generació o la integració de models predictius de qualitat.

Eurecat, que participa en el projecte a través de la seva Unitat d’Applied Artificial Intelligence, la Unitat de Nous Processos de Fabricació i la Unitat de Teixits Funcionals, s’encarrega de les activitats de disseny i del desenvolupament de les etapes de sensorització i control de qualitat.

El consorci del projecte PRECATEX també compta amb la participació de CANMARTEX, fabricant de maquinària tèxtil i amb coneixement en el camp dels sistemes de tricotoses circulars i Hallotex, usuari final de tricotoses circulars per a la seva producció de gran volum tèxtil.

Dades generals

Projecte

PRECATEX – Disseny i desenvolupament d’una nova generació de tricotoses circulars amb control de qualitat

Referència del projecte 

RTC2019- 007120-7

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria RETOS DE COLABORACIÓN 2019 del CDTI (Centro para el Desarrollo Tecnológico e Industrial) i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).