PREVENTOMICS 850

Desenvolupament d’un sistema d’enviament de consells dietètics i d’hàbits de vida personalitzats amb l’objectiu de capacitar als consumidors per prevenir l’aparició de malalties relacionades amb la dieta.

El projecte PREVENTOMICS es basa en biomarcadors i proposa plans de nutrició personalitzada, basats en les característiques de cada individu, com són els trets físics i de comportament, l’estil de vida, el genotip, l’estat físic i les seves preferències, s’enviaran en forma de consells de salut adaptats a cada usuari gràcies a l’ús de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions (TIC).

La recerca de PREVENTOMICS incideix en aconseguir sostenir nous hàbits de vida saludables, augmentar la satisfacció i confiança dels usuaris en una dieta més personalitzada i promoure una major adherència a la dieta mediterrània com a estàndard saludable, en línia amb les recomanacions de l’European Food Safety Authority (EFSA).

Per tal de demostrar el potencial de personalització a diferent nivells de la cadena de valor alimentària, PREVENTOMICS es validarà en tres escenaris distints a través de tres empreses diferents realitzant estudis d’intervenció tant amb voluntaris sans com amb voluntaris amb obesitat abdominal i amb risc moderat de patir malaltia cardiovascular.

PREVENTOMICS, projecte coordinat per la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat i amb la participació de 18 altres socis de 7 països europeus, finalitzarà amb la introducció de sis nous productes en el mercat, tant en l’aplicació de les noves tecnologies per millorar l’estat de la salut (e-business) com en forma de productes alimentaris destinats al consum humà.

preventomics logo

Dades generals

Projecte

PREVENTOMICS  – Capacitar els consumidors a prevenir malalties relacionades amb la dieta a través de les ciències òmiques

Referència projecte

DT-SFS-14-2018-818318

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria DT-SFS-14-2018 – Personalized Nutrition

Web del projecte

www.preventomics.eu

European Comission Logo Horizon 2020