PROCEED EURECAT

Sistema de predicció i suport a la gestió integral de l’evolució i l’ús de recursos en pandèmies.

El projecte PROCEED té com a objectiu la creació d’un model epidemiològic augmentat per donar suport a la presa de decisions mitjançant la recol·lecció, integració i anàlisis de fonts de dades heterogènies (salut,  mobilitat, medi ambient, aigües residuals i socials).

En el marc del projecte, es desenvolupa i desplega un nou sistema de predicció i suport a la gestió integral de pandèmies, definit com una infraestructura personalitzada i oferint eines que permetin als gestors, professionals clínics i pacients, accedir a les dades, resultats, indicadors, prediccions i recomanacions al llarg de les diverses etapes del cicle epidemiològic.

El nou sistema desenvolupat per PROCEED permetrà anticipar la detecció de la pandèmia i optimitzar la resposta  mitjançant una gestió predictiva, reduint els riscos sobre els col·lectius més vulnerables i optimitzant l’ús de recursos, destinant-los a aquells serveis, sectors i població que precisin una major atenció.

D’altra banda, la convergència de les tecnologies d’anàlisi de dades, optimització, simulació i intel·ligència artificial, juntament amb el coneixement d’experts sanitaris, permetrà generar models per monitorització i estudi de la pandèmia. Aquests models s’utilitzaran per valorar el curs clínic de la malaltia, avaluar focus d’infecció, estudiar i predir l’evolució geogràfica de l’epidèmia, establir taxes d’infecció per zones geogràfiques, així com factors ambientals que afectin la biologia del virus i el seu cicle epidemiològic.

El projecte, que compta amb un pressupost de 579.779 euros (dels quals 463.816 són de la subvenció CDTI), s’executa a Barcelona, Reus, Tarragona, Cerdanyola i Lleida en el període d’entre l’1 de juliol del 2020 al 30 de setembre del 2021.

PROCEED està format per Eurecat a través de la Unitat de Digital Health, la Unitat d’Applied Artificial Intelligence, la Unitat d’Aigua, Aire i Sòls, la Unitat de Ciències Òmiques i la Unitat de Big Data & Data Science.

PROCEED LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

PROCEED – Predicció epidemiològica transversal per a la gestió de l’evolució i l’ús de recursos en pandèmies

Referència del projecte

COI-20201289

Programa i convocatòria

Projecte cofinançat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins la convocatòria de subvencions a projectes per fer front a l’emergència sanitària declarada per la Covid-19, en la modalitat de projectes d’I+D en l’àmbit de les eines per a la recopilació, anàlisis i processament d’utilitat en el control de la malaltia.