PROPERS EURECAT

L’objectiu principal del projecte PROPERS és avaluar la viabilitat de diferents tecnologies i recursos digitals per a empoderar el consumidor, a través d’un prescriptor digital, per a millorar la seva experiència en diferents moments del consum habitual, a més d’aportar-li un valor diferencial a través de la comunicació de l’empresa.

Amb aquesta finalitat es desenvolupa un estudi inicial per a conèixer les tecnologies útils per la millora de la comunicació amb el consumidor, digitalitzant l’experiència de la compra i consum del producte gurmet.

En una fase avançada del projecte es conceptualitzen metodologies i tecnologies de comunicació interactiva, utilitzant diferents eines digitals llegibles a través de les etiquetes de les empreses participants.

Amb PROPERS, els socis participants podran incrementar la seva competitivitat, millorant l’experiència del consumidor durant el pre i post consum del producte; fidelitzar els usuaris amb les marques i el seu storytelling; augmentar el posicionament de l’empresa en mercats nacionals i internacionals i actualitzar el missatge a transmetre, d’acord amb els valors, per fer-lo atractiu a segments de la població específics com el jovent.

A nivell tecnològic es pretenen definir les possibilitats d’aplicació de tecnologies digitals per a la millora de l’experiència de consumidor; concretar una estratègia tecnològica que promogui la digitalització de la comunicació amb el consumidor; dissenyar, conceptualment, els prototips a desenvolupar i crear-ne un com a nova eina digital de relació, comunicació i de màrqueting digital per avaluar la viabilitat d’un desenvolupament posterior.

Eurecat participa en el projecte PROPERS a través de la seva Unitat de Tecnologies Audiovisuals, encarregada, entre altres, de la integració de l’accés a informació avançada amb codis QR, generació de càpsules multimèdia integrant vídeo, entorns immresius en 360º i captació de mètriques d’ús del sistema.

Les empreses beneficiàries de l’ajut són Sumarroca, Unió Fruits, Alemany i Upwine. El projecte està coordinat pel clúster vitivinícola català INNOVI i també compta amb la col·laboració del clúster Catalonia Gourmet.

Dades generals

Projecte

PROPERS – Prescriptor digital per a l’empoderament del consumidor en la compra de productes selectes

Referència del projecte

9015-1386557/2021

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria 2021 “Ajuts a Iniciatives de Reforç de la Competitivitat (IRC)” de l’Agència per a la Competivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya