Identificació de noves fonts de proteïna vegetal, caracteritzant el seu comportament tecnològic per al desenvolupament de nous aliments de base vegetal.

L’objectiu principal del projecte PROVEG és identificar noves fonts de proteïna vegetal com bolets, fruits secs o algues, entre altres coproductes, derivats dels processos de la indústria alimentària.

PROVEG caracteritzarà la composició nutricional i el comportament tecnològic de noves fonts de proteïna vegetal, així com desenvoluparà diferents prototips a partir dels ingredients proteics vegetals estudiats dins el marc del projecte.

Eurecat participa en aquest projecte a través de la seva Unitat de Nutrició i Salut, encarregada de la identificació i caracterització de noves fonts de proteïna vegetal i del desenvolupament de prototips de nous productes a partir d’aquestes fonts.

Les empreses beneficiàries de l’ajut són Embotits Salgot, Betara, La Fageda Fundació i Borges. El projecte està coordinat pel clúster català de la carn i la proteïna alternativa INNOVACC.

Dades generals

Projecte

PROVEG – Estudi de nous ingredients proteics per al desenvolupament de noves bases vegetals

Referència del projecte

9015-1386557/2021

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 (cooperació per a la innovació) del PDR de Catalunya 2014-2022