REBUILDING TO LAST EURECAT

Impuls al futur sostenible dels espais culturals.

El projecte Rebuilding to Last té l’objectiu de desenvolupar la capacitat dels espais culturals per a abordar el futur sostenible dels seus edificis i les seves organitzacions a través d’una transformació inspiradora i líder entre equips culturals, audiències, comunitats, ciutats i més enllà.

Rebuilding to Last investiga com els centres culturals no governamentals estan integrant pràctiques sostenibles en la renovació dels seus edificis i en el seu funcionament general i, al revés, identificar els inhibidors de les pràctiques sostenibles (per exemple, falta d’accés al finançament).

A més, el projecte sensibilitza els gestors dels centres culturals no governamentals, així com altres organitzacions culturals basades en la construcció i el seu públic, sobre les prioritats de sostenibilitat mediambiental de la UE (Green Deal).

La visió és permetre que les bases i els dirigents de les comunitats dels espais culturals es tornin ambientalment sostenibles, eficients energèticament i neutrals des del punt de vista del carboni i que no només tinguin un impacte positiu en els usuaris i les comunitats locals, sinó que també es converteixin en líders inspiradors en un nou moviment per a la cultura verda a Europa i a tot el món.

Eurecat participa en aquest projecte a través de la seva Unitat d’Innovació de Producte i Simulació Multifísica, encarregada de generar el contingut sobre construcció sostenible, i el Departament de Formació, que lidera les activitats de formació i els cursos online.

El consorci de Rebuilding to Last, liderat per Trans Europe Halles, està format per 12 organitzacions d’arreu d’Europa, incloent-hi empreses, universitats, centres de recerca i xarxes culturals.

REBUILDING TO LAST LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

Rebuilding to Last

Referència del projecte

101056431

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Creative Europe de la Unió Europea en el marc de la convocatòria CREA-CULT-2021-COOP