resseepe eurecat

RESSEEPE desenvolupa solucions i serveis amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica d’edificis públics. Per aconseguir-ho utilitza tecnologies innovadores de modernització que permetin reduir fins a la meitat el consum d’energia actual, que ja s’estan posant a prova en diferents localitzacions reals a Europa. El procés d’avaluació permetrà la selecció de la millor combinació possible de reequipament adaptable a les necessitats de cada construcció en particular.

Durant el projecte, es desenvoluparà, entre d’altres, un nou sistema de façana ventilada que genera energia elèctrica mitjançant panells fotovoltaics i millora el comportament tèrmic de l’edifici existent amb panells aïllants de buit (VIP), així com un morter superaïllant amb aerogel i un nou sistema d’emmagatzematge d’energia amb PCM.

Les innovacions s’estan posant a prova en 4 emplaçaments reals al Regne Unit, Suècia i Espanya per avaluar la viabilitat tècnica, financera i ambiental de les tecnologies del projecte i desenvolupar una estratègia de replicació i explotació d’aquestes.

RESSEEPE és un projecte de 48 mesos de durada iniciat el juliol de 2013 finançat pel 7è programa marc de la Unió Europea.

Dades generals

Projecte

RESSEEPE – REtrofitting Solutions and Services for the enhancement of Energy Efficiency in Public Edification

Referència projecte

FP7-NMP 609377

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Setè Programa Marc de la Unió Europea.