Impuls a la transició de les pimes turístiques europees cap a models més intel·ligents, sostenibles, resilients i circulars.

El projecte RESETTING neix amb l’objectiu de servir com eina de rellançament dels models de turisme intel·ligent i sostenible a través de la digitalització i les tecnologies innovadores.

La integració de solucions innovadores impulsades digitalment redueix càrregues innecessàries, millora la qualitat de l’experiència turística i contribueix a la descarbonització del sector i a un creixement econòmic més inclusiu tant per a les pimes com per als residents dels destins.

Aquest projecte ajuda a millorar la competitivitat de 60 pimes ubicades en 5 països europeus (Portugal, Espanya, Itàlia, Albània i Grècia), que manquen de recursos, habilitats i capacitat per a mantenir-se al dia amb el desenvolupament tecnològic i, en conseqüència, per a introduir constantment solucions innovadores. La finalitat és que aquest impuls condueixi a nous models de negoci que arrelin a Europa.

El consorci de RESETTING està liderat per Eurecat a través del seu Departament de Consultoria i compta amb la participació de l’Associació Clúster TIC Catalunya Sud (Espanya), la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (Espanya), l’Institut Universitari de Lisboa (Portugal), l’Associació Portuguesa d’Empreses de Congressos, Animació Turística i Esdeveniments (Portugal), l’Ajuntament de San Benedetto del Tronto (Itàlia), Albanian Trip shpk (Albània), i l’Agència de Desenvolupament d’Heraklion (Grècia). Aquesta unió entre universitats i associacions empresarials fomenta la col·laboració entre les institucions del coneixement i les empreses, estimulant la innovació empresarial en l’àmbit del turisme.

Dades generals

Projecte

RESETTING – Rellançant els models europeus de turisme intel·ligent i sostenible mitjançant la digitalització i les tecnologies innovadores

Programa i convocatòria

Projecte finançat per l’Agència EISMEA de la Unió Europea dins de la convocatòria COSME “Boosting the uptake of digitalisation, innovation and new technologies in tourism through transnational cooperation and capacity building”

Web del projecte

www.resetting.eu/