REVAMP EURECAT

Desenvolupament i aplicació de noves tecnologies d’adaptació d’equips i processos a la variabilitat en el subministrament de matèries primeres i al seu ús eficient, en la indústria de fabricació de metalls.

El projecte REVAMP té l’objectiu de fer front a la creixent variabilitat de la matèria primera i garantir-ne un ús eficient pel que fa als materials i a l’energia. Les noves tecnologies desenvolupades en el marc del projecte es demostraran en tres casos d’ús seleccionats per la seva rellevància industrial: la fabricació d’acer, el refinat d’alumini i el reciclatge de plom.

Eurecat, a través de la Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics i la Unitat de Smart Management Systems, participa en la investigació de l’efecte de les impureses i el tractament de metalls en aliatges d’alumini, així com en el desenvolupament d’una eina per optimitzar la selecció d’alumini reciclat amb composició i qualitat variables.

El consorci del projecte REVAMP, liderat pel Centre Alemany de Tecnologia BFI, està format per 16 membres de 3 països europeus diferents.

REVAMP LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

REVAMP – Adaptació d’equips i processos a la variabilitat en el subministrament de matèries primeres i al seu ús eficient en processos de producció de metalls.

Referència del projecte

H2020-NMBP-ST-IND-2019-869882

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria SPIRE-05-2019 – Adaptation to variable feedstock through retrofitting.