Noves solucions i eines que permeten comparar i escollir entre diferents serveis de transport i fomentar el transport públic i compartit.
El projecte Ride2Rail integra múltiples conjunts de dades (públiques, privades i socials) i plataformes de transport existents amb l’objectiu d’aconseguir que compartir viatges sigui un tipus de transport complementari que ampliï la xarxa de transport públic i les xarxes ferroviàries.
Ride2Rail fomenta el concepte de mobilitat intel·ligent mitjançant la integració d’informació en temps real sobre ferrocarrils, sistemes de transport públic, viatges compartits i crowdsourcing en un ecosistema social. Així, els usuaris poden comparar i escollir entre múltiples opcions i serveis en funció d’un conjunt de criteris (impacte ambiental, temps de viatge, comoditat, preu), aconseguint que l’experiència de viatge sigui més positiva per a cada individu i sostenible a nivell global.
La innovació impulsada per Ride2Rail s’integrarà als serveis de transport col·lectius, connectant i reforçant les ofertes de mobilitat, especialment en àrees rurals, per tal de promoure l’accés a serveis d’alta capacitat (ferrocarrils, autobusos i altres serveis públics), gràcies a les funcions de planificació, reserva i pagament de viatges multimodals.
El projecte, que compta amb la participació de la Unitat de Data Science & Big Data Analytics d’Eurecat, presentarà un conjunt de proves validades de conceptes i casos de negoci que preveuen futurs escenaris de mobilitat en què les solucions de transport avançades s’integren perfectament amb els serveis de transport col·lectiu existents. Aquestes solucions es provaran a les ciutats europees de Pàdua, Brno, Atenes i Helsinki.
Dades generals
Projecte
Ride2Rail: Millores de Travel Companion i serveis de viatge compartit sincronitzats amb RAIL i transport públic
Referència del projecte
H2020-EU.3.4.8.4. – 881825
Programa i convocatòria
Projecte finançat pel programa de recerca i innovació, Horizon 2020 de la Unió Europea en el marc del Shift2Rail (S2R).
Web del projecte