Robs4Crops EURECAT

Desenvolupament i implementació de solucions robòtiques agrícoles per protegir els cultius.

El projecte Robs4Crops té com a objectiu abordar i resoldre els reptes organitzatius i tecnològics, associats a l’adopció generalitzada de l’agricultura robotitzada. Basant-se en la maquinària agrícola, normes i pràctiques existents, el projecte dissenya i proporciona un sistema totalment autònom preparat per a proves comercials a gran escala.

La nova solució robotitzada de cultiu desenvolupada pel projecte es demostrarà a escala pilot en quatre països europeus i consta de tres elements principals: eines intel·ligents, vehicles autònoms i un controlador de cultius.

Robs4Crops aconsegueix disminuir la dependència dels agricultors sobre mà d’obra contractada, augmenta la seguretat i redueix la petjada de carboni general de la producció d’aliments. En aquest sentit, Robs4Crops demostra que la robòtica pot aportar precisió a una sèrie de tasques repetitives, reduint així la necessitat de que els professionals s’involucrin en feines desagradables o poc saludables.

El projecte compta amb la participació de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, juntament amb un consorci de 15 socis de 8 països europeus, coordinat per Wageningen University & Research.

Robs4Crops logo eurecat

Dades generals

Projecte

ROBS4CROPS – Robots per protegir cultius

Referència del projecte 

H2020-ICT-2018-20 – 101016807

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria ICT-46-2020 – Robotics in Application Areas and Coordination & Support

Web del projecte

www.robs4crops.eu