Salt4Health eurecat

Nou producte d’origen natural que actua com a potenciador del gust salat.

El projecte Salt4Health té com a objectiu el desenvolupament d’un nou producte d’origen natural que es pugui fer servir com a potenciador del gust salat i que eviti els efectes antihipertensius de la sal.

L’augment de producció de menjars preparats, juntament amb els nous ritmes de vida, estan transformant de manera molt important els patrons dietaris de la societat actual. A més, l’oferta de menjars ultra processats, la majoria amb uns nivells excessius de sal, cada vegada és més alta i accessible. Tot això ha provocat que el consum de sal hagi augmentat ràpidament, arribant a ser d’uns 9-12 grams per dia, més del doble de la quantitat recomanada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que s’estableix en 5 grams al dia.

En aquest sentit, el nou producte desenvolupat pel projecte té la finalitat d’afavorir la reducció de la quantitat de sal consumida diàriament i evitar efectes antihipertensius provocats per la sal, afavorint així a una millor salut de la població.

Eurecat participa en el projecte Salt4Health a través de la seva Unitat de Nutrició i Salut i la Unitat de Ciències Òmiques, que treballen en el desenvolupament del producte mitjançant una font econòmica rica en proteïna, així com en la seva posterior validació.

Dades generals

Projecte

Salt4Health – Potenciador del gust salat

Referència del projecte 

2019PROD00136

Programa i convocatòria

Aquest projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i compta amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. El projecte s’emmarca en la convocatòria d’Indústria del Coneixement per a l’any 2019 (Modalitat B.Producte) i ha rebut una ajuda de 100.000€.