SCOREwater Eurecat

Sensors i serveis digitals per millorar la gestió d’aigües residuals, aigües pluvials i episodis d’inundacions.

El projecte SCOREwater té com a objectiu millorar la resiliència de les ciutats enfront al canvi climàtic i la urbanització, a través de la creació d’una societat intel·ligent de l’aigua. Per això, SCOREwater desenvolupa i utilitza serveis digitals adreçats a les ciutats, com són la plataforma FIWARE, els mètodes, els jocs i les experiències immersives, juntament amb altres eines digitals que augmenten el compromís de la societat pública i civil amb la gestió de l’aigua.

Aquestes eines i serveis digitals estan desenvolupats i testats per stakeholders rellevants, entre els quals s’inclouen comunitats, municipis, empreses i la societat civil, en cooperació amb els desenvolupadors i adaptant les necessitats de totes les parts implicades. Les solucions proposades per SCOREwater seran validades a les ciutats de Barcelona, Amersfoort (Països Baixos) i Göteborg (Suècia).

La Unitat de Smart Management Systems d’Eurecat participa en el projecte coordinant el disseny de serveis intel·ligents d’aigua basats en tecnologies digitals emergents com l’IoT, la Intel·ligència Artificial o el  Big Data; per proporcionar informació i prediccions precises en temps real. A més, la Unitat també liderarà l’estandardització de la plataforma FIWARE.

El consorci del projecte, liderat per IVL, està format per l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, Barcelona Cicle de l’Aigua, s::can, Talkpool, Swedish Hydro Solutions, Ciutat de Göteborg, Civity, Gementee Amersfoort, Future City Foundation, HydroLogic i Universeum.

Scorewater logo

Dades generals

Projecte

SCOREwater – Observatoris de Ciutats Intel·ligents per implementar la gestió d’aigua resilient

Referència del projecte

H2020-EU.3.5.2.2.- 820751

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria SC5-11-2018 – Digital Solutions for water: linking the physical and digital world for water solutions