Desenvolupament de robots mòbils agrícoles segurs i rendibles amb eines intel·ligents de polvorització de precisió, principalment dirigides a vinyes però aplicables a tots els cultius permanents.

El projecte SCORPION desenvolupa robots autònoms modulars que afegeixen valor a les petites maquines agrícoles gràcies a l’automatització i optimització de les tasques de polvorització, mitjançant l’ús de mètodes ecològics innovadors,  la reducció de costos d’inactivitat i la compactació de terra i exposició humana a productes químics.

El disseny modular utilitzat pel projecte considera l’escalabilitat de funcions i permet als robots realitzar tasques com poda i collita, sense deixar de ser compatible amb els estàndards actuals i futurs de interoperabilitat en agricultura.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat de Robòtica i Automatització que desenvolupa i integra algoritmes de l’estat de l’art en localització i mapeig autònoms adaptats a terrenys variables i no estructurats.

El consorci del projecte, coordinat pel Centre de Ciència i Tecnologia d’INESC, compta amb la participació d’11 socis de 4 països europeus diferents.

SCORPION LOGO EUT

Dades generals

Projecte

SCORPION – Robots rendibles per a una polvorització de precisió intel·ligent

Referència del projecte 

H2020-EU.2.1.6.3.- 101004085

Programa i convocatòria

Projecte finançat per l’Agència GNSS Europea en el marc del programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria SU-SPACE-EGNSS-3-2019-2020 – EGNSS applications fostering societal resilience and protecting the environment

Web del projecte

www.scorpion-h2020.eu