Desenvolupament d’una prova de concepte per a monitorar metalls pesants i elements interferents en aigua marina.

El projecte SEAWIZARD té com a objectiu investigar i desenvolupar una prova de concepte per al monitoratge en aigua marina de metalls pesants com el plom, el mercuri o el cadmi, així com elements interferents com la temperatura o el pH, en escales temporals i espacials molt més petites que les possibles actualment.

Com a resultat, es construirà un nou concepte de detecció ambiental marina a partir de la convergència de tecnologies dissímils, com l’electrònica impresa, la ciència dels materials i ambiental i la intel·ligència artificial (IA).

Aquesta millora permetrà avançar en el mapatge d’alta resolució dels nivells de concentració i les vies de distribució de la contaminació ambiental, creant una alerta primerenca per al control dels ecosistemes marins.

El consorci està liderat per Eurecat a través de la seva Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats, que desenvolupa els sensors impresos i l’electrònica de control de detecció de metalls pesants; la Unitat d’Aigua, Aire i Sòls, que s’encarrega de la validació dels sensors i la Unitat d’Applied Artificial Intelligence, que desenvoluparà els models d’intel·ligència artificial.

El projecte també compta amb la participació de l’empresa GraphenicaLab, experta en el desenvolupament i producció de dispositius basats en grafè per a aplicacions de detecció.

Dades generals

Projecte

SEAWIZARD – Plataforma de detecció lab-on-a-chip basada en intel·ligència artificial multiplexada per al monitoratge d’ions de metalls pesants a l’aigua marina

Referència del projecte

PLEC2021-007996

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través del Programa Estatal d’R+D+i Orientada als Reptes de la Societat, en el marc del Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2017-2020 AEI Línies Estratègiques