El projecte SERPE4HAB estudia la combinació d’electrònica impresa, híbrida i flexible amb l’aplicació de la tecnologia de reconeixement gestual, mitjançant intel·ligència artificial, en productes del sector de l’hàbitat, amb l’objectiu d’adequar-los i adaptar-los a les noves necessitats detectades al mercat.

D’aquesta manera, també s’aconsegueix que aquests productes es converteixin en objectes intel·ligents capaços d’integrar-se a la Internet de les Coses (IoT, per les sigles en anglès), així com en la connectivitat 4.0, donant resposta a les inquietuds mostrades per part de la població sobre la seva interacció amb elements d’ús comú.

Actualment, la combinació de tecnologies d’electrònica flexible i intel·ligència artificial en objectes únicament s’ha provat en entorn laboratori i per separat, per la qual cosa caldrà integrar l’electrònica flexible als elements de les empreses participants en el projecte.

En aquest projecte s’implementa intel·ligència artificial sobre el dispositiu embegut, implementant així Edge AI amb inferències de models de TinyML.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat d’Impressió Funcional i Sistemes Integrats, que s’encarrega de dissenyar els algoritmes per al reconeixement de gestos i la seva adaptació als requisits tècnics dels polsadors plàstics, així com del disseny de maquinari del dispositiu que duu endavant la detecció de gestos.

El consorci del projecte, liderat pel clúster de l’equipament llar i el contract CENFIM, compta amb la participació de Jung, Rotimpres, Cluster Functional Print i Eurecat.

Dades generals

Projecte

SERPE4HAB – Sensors impresos de reconeixement de gest intel·ligents per a l’hàbitat

Referència del projecte

AEI-010500-2022b-331

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria “Agrupacions Empresarials Innovadores 2022” de l’Agència Estatal de Recerca (Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme) i la Unió Europea NextGenerationEU / PRTR