SESAME EURECAT

Automatització del procés de fabricació i les operacions de llançadores aero-espacials per augmentar el nombre d’unitats produïdes i reduir el temps de cost i de producció.

Actualment, la producció de llançadores aeroespacials implica un procés complex i un mètode de validació manual per tal de poder garantir la integritat i el bon funcionament de la llançadora, fet que provoca que el volum d’unitats fabricades a l’any sigui baix.

El projecte SESAME desenvolupa solucions d’Indústria 4.0 per digitalitzar la fabricació de la nova llançadora europea Ariane 6, amb l’objectiu d’explotar les dades del procés per assegurar i automatitzar la traçabilitat i la qualitat de les llançadores fabricades.

La Unitat de Smart Management Systems d’Eurecat participa en el projecte encarregant-se de la investigació dels mètodes de qualitat predictiva a través de solucions d’intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic. SESAME està coordinat per Ariane Group i compta amb un consorci format per 7 socis europeus.

Dades generals

Projecte

SESAME – Accés espacial europeu intel·ligent mitjançant l’explotació moderna de la ciència de dades

Referència del projecte

H2020-EU.2.1.6.1.- 821875

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria SPACE-16-REC-2018 – Access to space

Més informació 

CORDIS SESAME

H2020 LOGO