Sistema innovador de gamificació per a esquiadors (gamification for skiers) que permetrà que els esquiadors competeixin entre ells, entrin als rànquings de l’estació i guanyin premis en funció dels seus assoliments i classificacions.

El projecte SKIWEARABLE II és una continuació del projecte SKIWEARABLE, en què es va desenvolupar un braçalet de silicona que permet que els esquiadors accedeixin a les estacions d’esquí de muntanya i que es monitori la seva activitat física.

SKIWEARABLE II ha fet evolucionar el braçalet dotant-lo d’un sistema de gamificació que té un mercat potencial de més de 100 milions d’esquiadors i 5.000 estacions d’esquí on es pot implantar.

A més de ser una eina de joc per als esquiadors, gràcies al desenvolupament de noves eines big data per a les estacions d’esquí (Data for Ski and Mountain Resorts), el braçalet no només ajuda les estacions a millorar l’experiència dels seus clients a les pistes, sinó que contribueix a obtenir dades de comportament dels clients i permet aplicar tècniques d’anàlisi big data per conèixer-los millor, fer anàlisis predictives o optimitzar l’explotació de les infraestructures.

El projecte, liderat pel Clúster Català de la Indústria de l’Esport (INDESCAT), ha comptat amb la participació de les unitats tecnològiques de Desenvolupament de Producte i Impressió Funcional d’Eurecat. El centre ha participat en l’evolució del braçalet existent en aquesta segona fase iterativa incorporant-hi millores de disseny i funcionalitats identificades a partir dels resultats de les proves pilot durant la primera fase del projecte.

Dades generals

Projecte

SKIWEARABLE II – Gamification for Skiers & Big Data for Ski & Mountain Resorts

Referència projecte

AEI-010500-2018-94

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme dins del programa de suport a les AEI per contribuir a la millora de la competitivitat de la indústria espanyola.