SMART DROPLETS EURECAT

Habilitació de tecnologies que redueixin l’ús de pesticides i fertilitzants per millorar el medi ambient.

El projecte Smart Droplets avança en un sistema holístic capaç de traduir grans quantitats de dades en informació significativa i ordres de polvorització impactants al camp.

Smart Droplets implementa tractors recondicionats autònoms amb sistema d’injecció directa (DIS) per a una polvorització intel·ligent, evitant l’exposició dels agricultors a productes químics perillosos, el que demostra un impacte substancial al Green Deal.

A través de la combinació de tecnologies d’alt nivell, Smart Droplets adopta un enfocament híbrid per a les operacions de fumigació, combinant tecnologies bessones de dades/IA/granja digital dissenyades per traduir dades en informació processable i dades en temps real recopilades de demostradors de camp que avaluen i demostren tecnologies optimitzades als entorns reals.

Amb l’ajuda d’algoritmes de predicció basats en IA més precisos, juntament amb tractors autònoms equipats amb sensors per detectar la salut de la planta per tal d’aplicar el tipus i la quantitat correctes de fungicides, en el moment correcte, al lloc correcte, Smart Droplets espera disminuir els residus a, com a màxim, un 5%.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat de Robòtica i Automatització, que desenvolupa, implementa i prova els darrers algorismes de navegació, localització i planificació autònoma. A més, Eurecat coordina el pilot a Espanya.

A més d’Eurecat, el consorci està format per la Universitat Agrícola d’Atenes, la Universitat de Wageningen, la Fundació VizLore Labs, Foodscale Hub, Agreenculture, AgriFood Lithuania DIH, AGROMA i FEMAC.

LOGO SMART DROPLETS EURECAT

Dades generals

Projecte

Smart Droplets – Accelerant l’assoliment dels objectius del Green Deal de la UE per a la reducció de pesticides i fertilitzants mitjançant IA, dades i tecnologies robòtiques

Referència del projecte

101070496

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon Europe de la Unió Europea en el marc de la convocatòria CL4-2021-DIGITAL-EMERGING-01-09 – AI, Data and Robotics for the Green Deal (AI, Data and Robotics Partnership) (IA)

ODS relacionats

2. Fam zero

5. Igualtat de gènere

6. Aigua neta i sanejament

8. Treball decent i creixement econòmic

9. Indústria, innovació i infraestructura

12. Producció i consum responsables

13. Acció pel clima

14. Vida submarina

15. Vida d’ecosistemes terrestres

Web del projecte

www.smartdroplets.eu