SMARTFOODS EURECAT

Desenvolupament d’aliments i complements nutricionals intel·ligents per millorar la salut, el benestar i la qualitat de vida de la població amb risc de patir patologies multifactorials i malalties cròniques.

El projecte SMARTFOODS ha dissenyat i desenvolupat aliments i complements nutricionals per introduir-los a una dieta equilibrada amb l’objectiu de reduir o preveure el risc de patir malalties cròniques habituals, com són la diabetis, el càncer, l’obesitat o els trastorns cardiovasculars.

La innovació del projecte consisteix principalment en superar els aliments funcionals que potencien propietats saludables per a un sol factor de risc/patologia i que podem trobar avui en dia, i aconseguir aliments intel·ligents que combinin diversos ingredients bioactius amb diverses funcionalitats. D’aquesta manera, s’aconsegueix donar una resposta més completa als riscos multifactorials de les malalties i personalitzar aquests aliments en funció de les necessitats de cada persona.

Les tecnologies d’última generació han tingut un gran protagonisme en el marc del projecte, avaluant la interacció entre nutrients i gens, el que ha permès unir el concepte d’aliments intel·ligents amb el de la nutrició personalitzada.

SMARTFOODS, liderat per Laboratoris Ordesa, ha comptat amb la participació d’Eurecat a través de la seva Unitat de Nutrició i Salut, Alimentómica, Andrés Pintaluba, Angulas Aguinaga, Biopolis, Grupo Siro i Nutrafur

Dades generals

Projecte

SMARTFOODS – Desenvolupament d’aliments intel·ligents

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria Projectes Estratègics CIEN del Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI) i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).