SMARTHABIT EURECAT

Desenvolupament d’una plataforma cloud oberta, comuna, interoperable i fàcilment escalable que permeti accelerar el desplegament de nous productes intel·ligents del sector hàbitat.

El projecte SMARTHABIT desenvolupa una plataforma basada en el núvol que permet integrar múltiples fonts de dades i informació provinents de diversos productes hàbitats intel·ligents, així com de fonts externes, que permetin afegir valor a les funcionalitats i utilitats.

SMARTHABIT permetrà impulsar entre les empreses del sector hàbitat una adopció més àmplia de les tecnologies habilitadores emergents, simplificant la col·laboració amb empreses de sectors tecnològics acostumades a aquestes noves cadenes de valor.

En els darrers anys, la utilització de productes basats en la internet de les coses, la intel·ligència artificial i les tecnologies d’interacció persona-ordinador s’ha estès de manera significativa a molts sectors, però als espais hàbitats la seva aparició es limita a productes electrònics de consum o electrodomèstics.

Això és degut principalment al fet que desenvolupar un equipament intel·ligent és un procés extremadament complex, que requereix fusionar el cicle de desenvolupament de producte hàbitat tradicional amb el de software, executant tots dos de manera simultània.

SMARTHABIT permetrà abstreure el fabricant de producte hàbitat intel·ligent de les tasques tècniques més allunyades del seu know-how habitual, habilitant la interoperabilitat i l’intercanvi de dades entre diferents productes hàbitats intel·ligents per lliurar nous serveis de valor més personalitzats i centrats en les necessitats i preferències canviants dels usuaris.

Eurecat participa en el projecte SMARTHABIT a través de la seva Unitat d’Applied Artificial Intelligence (AAI), encarregada del disseny i desenvolupament tecnològic de la plataforma.

SMARTHABIT LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

SMARTHABIT – Desenvolupament experimental d’una plataforma comuna i interoperable per a l’acceleració de nous productes smart desenvolupats per empreses del sector hàbitat

Referència del projecte

REAEI-00263

Programa i convocatòria

Projecte cofinançat pel Programa d’Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en el marc del Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i el Programa Next Generation UE