Smooth Projecte Eurecat

Plataforma europea de referència que té l’objectiu d’ajudar a pimes i mipimes a validar el seu nivell de compliment amb el Reglament General de Protecció de Dades mitjançant el disseny i implementació d’eines fàcils d’utilitzar i assequibles.

El desenvolupament tecnològic i la innovació de la plataforma creada pel projecte SMOOTH està basat en diverses tècniques existents, combinant tecnologia avançada en l’àrea de l’aprenentatge automàtic, mineria de textos, mineria de dades i aplicacions web i mòbils per automatitzar l’anàlisi del compliment de la nova normativa per part de les mipimes.

En comparació amb les solucions existents, la plataforma SMOOTH és la primera eina adreçada específicament a les mipimes, les empreses més vulnerables de la Unió Europea en l’adopció del nou reglament per la seva falta d’experiència i recursos. La plataforma analitza a temps real la informació proporcionada i els recursos carregats per les empreses a la plataforma, i està composta per tres mòduls:

  • SMOOTEXT: mòdul de la plataforma que analitza els documents relacionats amb el procés de protecció de la privacitat de les mipimes (política de privacitat i altres).
  • SMOODATA: mòdul que analitza les bases de dades on les mipimes estan emmagatzemant dades personals.
  • SMONLINE: mòdul que analitza els processos que involucren dades personals recopilades per a la seva explotació en els llocs web i aplicacions mòbils de les mipimes.

SMOOTH és un projecte europeu Horizon 2020 coordinat per Eurecat en el qual participen dotze socis de sis països europeus (Espanya, Bèlgica, Regne Unit, Polònia, Letònia i França), que reuneixen experts en RGPD, representants de les mipimes europees, grans empreses, institucions d’innovació i recerca, una pime i un organisme de normalització.

Dades generals

Projecte

SMOOTH – GDPR Compliance Cloud Platform for Micro Enterprises

Referència projecte

H2020-DS-SC7-2017-786741

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria DS-08-2017 – Cybersecurity PPP: Privacy, Data Protection, Digital Identities

European Comission Logo Horizon 2020