Sistema automatitzat de generació de continguts 3D en línia basat en la videogrametria (la generació de models en tres dimensions d’objectes i entorns mitjançant la gravació de vídeo), per optimitzar i millorar els sistemes d’investigació, vigilància i seguretat.

El projecte SV3D permetrà avançar tecnològicament en l’automatització de la producció de continguts i la generació de vídeo 3D dinàmic continu, i d’aquesta manera s’assolirà una retransmissió de contingut en diferit per aconseguir una retransmissió a temps real.

Entre les eines que cal desenvolupar s’inclouen una plataforma en línia de visualització de continguts 3D amb eines d’edició i vigilància especialment enfocada al sector de la seguretat, un sistema de documentació, visualització i generació de continguts 3D i una sèrie de components de software per assegurar la privadesa, la confidencialitat i la traçabilitat de la informació.

A diferència de les solucions de generació 3D que ja existeixen dins del sector de la seguretat, el projecte SV3D compta amb un mètode de gravació de vídeo més simple, perquè els factors tècnics de la gravació estaran controlats automàticament pel sistema i el processament es farà de manera externa.

El projecte, liderat per eCapture 3D, compta amb la participació de l’Institut Tecnològic de Castella i Lleó, ONDATA i Eurecat mitjançant la Unitat Tecnològica d’IT Security. Eurecat contribueix al projecte com a responsable dels aspectes de seguretat del sistema SV3D i aplica les mesures de protecció necessàries per assegurar la integritat, la confidencialitat i la privadesa en el flux de la informació recollida per les càmeres, així com els processos de gestió i de tractament associats.

Dades generals

Projecte

SV3D – Sistemes de seguretat i videovigilància en 3D basats en videlgrametria.

Referència projecte

RTC-2017-6316-8

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal de Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes a la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.

FEDER