TANGIBLE EURECAT

Desenvolupament experimental d’interfícies tangibles al mobiliari per millorar l’experiència d’usuari durant el control i la interacció en cuines intel·ligents.

El projecte TANGIBLE integra tecnologies d’interfícies tangibles (TUI, per les seves sigles en anglès) a les superfícies i materials de l’equipament de la cuina.

TANGIBLE ofereix noves utilitats de valor als usuaris de la cuina professional i domèstica, desenvolupant un espai d’interacció social, en línia i immersiu basat en realitat estesa a partir d’un agent d’aprenentatge automàtic. D’aquesta manera, es facilita el control de les opcions de l’entorn digital, estimulant activitats de cocreació més inclusives en els processos de treball.

La utilització de noves tecnologies com l’internet de les coses o la intel·ligència artificial s’ha limitat especialment a productes d’electrònica de consum o electrodomèstics, quedant en un segon pla la seva integració al mobiliari i en altres productes de l’hàbitat no electrònics.

La Unitat d’Innovació de Producte i Simulació Multifísica d’Eurecat participa en aquest projecte estudiant la viabilitat de dissenys electrònics encastats, per convertir les superfícies del mobiliari en interfícies sensitives que permetin la visualització immediata d’informació en context, així com el control tàctil.

En particular, les interfícies d’usuari tangibles permeten activar les següents funcionalitats:

  • Presentació d’informació a través d’un display alfanumèric ocult a l’interior del material superficial.
  • Detecció d’accions per part de l’usuari per proximitat i contacte amb el material.
  • Pesat d’aliments des d’una àrea determinada del taulell de cuina.
  • Gestió de dispositius intel·ligents ubicats a l’entorn immediat d’aquest moble.

El consorci del projecte, liderat pel clúster de l’equipament de la llar i el contract AMBIT, compta amb la participació de Zania Design, AMICCeiser, Foodservice Cluster i Eurecat, amb el suport de Wethinkwide i FoodThinkers.

LOGO TANGIBLE EURECAT

Dades generals

Projecte

TANGIBLE – Digitalització del mobiliari per a la transformació digital de les cuines professionals i domèstiques

Referència del projecte

AEI-010500-2021b-132

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria “Agrupacions Empresarials Innovadores 2022” de l’Agència Estatal de Recerca (Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme) i la Unió Europea NextGenerationEU / PRTR