ToughSteel EURECAT

Valorització, difusió i conscienciació sobre el concepte de tenacitat de fractura, així com la seva extensió a altres aplicacions del sector i a altres indústries que treballin amb acers d’alta resistència (AHSS, per les seves sigles en anglès)

El projecte ToughSteel involucra als principals actors del sector de l’acer amb l’objectiu de difondre, promoure i transferir el coneixement adquirit en projectes anteriors sobre l’ús de la tenacitat de fractura com eina principal per abordar problemes d’esquerdes en el conformat d’AHSS.

Els objectius principals del projecte són:

  • Recopilació, organització i anàlisi de dades sobre la tenacitat de fractura (en base a anteriors projectes i estudis) per tal de crear una base de dades.
  • Elaboració d’una guia industrial per descriure els mètodes d’avaluació de la tenacitat de fractura en xapes metàl·liques, basada en la investigació realitzada en projectes anteriors, amb la finalitat de promoure una predicció de fractura i resistència a impactes més eficient.
  • Realització de diverses tasques de comunicació i disseminació enfocades a donar a conèixer el projecte i promoure la importància i els beneficis del concepte de tenacitat de fractura.
  • Organització de seminaris web, workshops, tallers acadèmics i programes educatius per compartir coneixements adquirits en projectes previs.
  • Activitats d’estandardització per facilitar l’acceptació i l’ús en el mercat de les solucions desenvolupades.
  • Tallers de resolució de problemes centrats en casos d’estudi per mostrar com es pot utilitzar la tenacitat de fractura per comprendre i resoldre problemes industrials.

Les activitats impulsades pel projecte ToughSteel estan adreçades a una àmplia audiència que inclou institucions acadèmiques, productors d’acer, fabricants de peces i usuaris finals de productes de xapa metàl·lica.

El consorci del projecte està format per Eurecat, que coordina i participa en el projecte a través de la Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics i la Unitat de Comunicació i màrqueting digital, juntament amb la Universitat Tècnica de Luleå, la Universitat Catòlica de Louvain, Centro Ricerche Fiat, Jernkontoret, UNESID – Unió d’Empreses Siderúrgiques i UNE com a organisme d’estandardització.

ToughSteel logo eurecat

Dades generals

Projecte

ToughSteel – Tenacitat de fractura com a eina per abordar els problemes d’esquerdes en el conformat d’AHSS. Valorització i disseminació.

Referència del projecte

RFCS – 2020 – 101034036

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria RFCS (Research Fund for Coal and Steel) de la Unió Europea, 2020

Web del projecte

www.toughsteel.eu