VIZTA EURECAT

Tecnologies innovadores en l’àmbit dels sensors òptics i dispositius 3D de curt, mitjà i llarg abast per demostrar el seu valor en diverses aplicacions clau en els sectors de l’automoció, seguretat, edificis intel·ligents, robòtica mòbil per a ciutats intel·ligents i indústria 4.0.

El projecte VIZTA també se centra en la imatge multimodal 2D/3D, proposant una integració monolítica que permet sistemes més petits, més econòmics i més eficients. La innovació de VIZTA millora significativament els sistemes actuals d’imatge multimodal 2D/3D, que utilitzen dos sensors separats per capturar la profunditat i la imatge en color.

Els vehicles aeris s’estan convertint en una eina rellevant per a la inspecció de moltes infraestructures per la seva excel·lent capacitat per recollir dades visuals, especialment en zones de difícil accés. Les inspeccions actuals solen realitzar-se manualment, on el pilot és responsable d’assegurar-se que les càmeres cobreixen tota l’escena rellevant i que la qualitat de les dades recollides és suficient per identificar els defectes dirigits.

Amb l’arribada de noves tecnologies i metodologies de detecció per a la inspecció visual i la navegació, el mapejat d’infraestructures amb robots aeris no tripulats (UAV) ha guanyat interès, ja que poden proporcionar representacions precises dels entorns sense gairebé cap intervenció humana. Tanmateix, encara hi ha reptes de navegació en el desplegament d’aquests sistemes en instal·lacions tancades, com ara túnels o sistemes de clavegueram.

Dins de VIZTA, la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat ha desenvolupat algoritmes de percepció i navegació per a la inspecció autònoma de túnels amb drons i la recuperació eficient de dades centrats en l’explotació dels beneficis i particularitats dels nous sensors Time-Of-Flight (ToF) desenvolupats pel consorci del projecte.

El projecte VIZTA ha permès a Eurecat desenvolupar una solució basada en drons amb prestacions millorades per a la inspecció d’infraestructures tipus túnel, que és automatitzada, modular, adaptable, garanteix la cobertura i la qualitat de la inspecció i simplifica l’acció de pilotatge.

A través de les tecnologies desenvolupades, Eurecat ha obert el camí a les empreses proveïdores de serveis de drons cap al desplegament de les properes solucions d’inspecció, permetent la integració dels drons no només com a eines de recollida de dades, sinó com a part d’un procés d’inspecció totalment automatitzat.

El consorci del projecte, coordinat per STMicroelectronics Crolles (França), compta amb la participació de 23 socis de 9 països europeus.

VIZTA LOGO

Dades generals

Projecte

VIZTA – Vision, Identification, with Z-sensing Technologies and key Applications

Referència projecte

H2020-EU.2.1.1.7. – ECSEL – 826600

Programa i convocatòria

Projecte cofinançat per “Electronic Components and Systems for European Leadership Joint Undertaking” (ECSEL JU) en col·laboració amb el programa Horizon 2020 de la Unió Europea i pel Ministeri d’Economia i Empresa (MINECO).

Web del projecte 

www.vizta-ecsel.eu