ZELDA Eurecat

Tractament de salmorres basat en l’electrodiàlisis metàtesis i la recuperació de compostos de valor afegit amb l’objectiu d’assolir la descàrrega líquida zero (ZLD).

Zelda té l’objectiu de demostrar la viabilitat tècnica i la sostenibilitat econòmica de la disminució de l’impacte ambiental generat pels sistemes de dessalinització en la producció d’aigua dolça.

El projecte, liderat per Eurecat, demostra la tecnologia desenvolupada en dues plantes dessaladores ubicades a Màlaga (dessalinització d’aigua salobre) i a Almeria (dessalinització d’aigua de mar). Zelda també impulsa activitats per validar i optimitzar la tecnologia a nivell de laboratori; dissenyar la millor estratègia de recuperació de compostos i l’avaluació de l’impacte ambiental i econòmic de la tecnologia proposada en comparació amb altres estratègies convencionals utilitzades en la gestió de salmorres.

Eurecat, a través de la seva Unitat tecnològica de Sostenibilitat, participa en la definició i validació d’estratègies de recuperació de compostos i en el desenvolupament de la tecnologia d’evaporació solar avançada.

El projecte Zelda també compta amb la participació d’ABENGOA, Fujifilm i la Water Supply and Sanitation Technology Platform (WssTP).

Dades generals

Projecte

ZELDA – Dessalinització amb descàrrega líquida zero

Referència del projecte 

LIFE12 ENV/ES/000901

Programa i convocatòria

Projecte finançat per la Unió Europea en el marc del programa LIFE 2012

europeancomission logo eurecat