Zero Brine Eurecat

Tecnologies innovadores per reduir les aigües industrials amb elevada salinitat i els impactes ambientals relacionats a través de la recuperació i reutilització de minerals i aigua de salmorra.

El projecte Zero Brine demostra que es pot recuperar aigua d’elevada qualitat i minerals, com el magnesi, a partir de processos industrials per la seva reutilització en altres indústries, facilitant la implementació del Circular Economy Package de la Unió Europea i SPIRE Roadmap, a través del desenvolupament de solucions tecnològiques i models de negoci alineats amb estratègies d’economia circular. Per aconseguir-ho, s’investigaran tecnologies com la nanofiltració amb membranes regenerades, la cristal·lització eutèctica en fred, l’evaporació i l’electrodiàlisi amb membranes bipolars.

Eurecat lidera el pilot del projecte a nivell espanyol per demostrar la viabilitat tècnica i econòmica de la implementació d’un esquema d’economia circular en la indústria química de sílice per recuperar aigua, sulfat de sodi, calor residual i reactius químics. Polònia i Turquia també acolliran 2 proves pilot del projecte, mentre que al port de Rotterdam es demostraran les tecnologies desenvolupades.

Zero Brine, coordinat per la Universitat de Delft (Països Baixos), compta amb 22 socis de 10 països diferents, incloent centres de recerca, pimes, empreses del sector de la construcció i usuaris finals.

Logo Zero Brine Eurecat

Dades generals

Projecte

ZERO BRINE – Redissenyant el valor i cadena de subministrament d’aigua i minerals: estratègia d’economia circular per la recuperació de recursos a partir de salmorres generades en processos industrials

Referència projecte

H2020-EU.3.5.4. – 730390

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria CIRC-01-2016-2017 – Systemic, eco-innovative approaches for the circular economy: large-scale demonstration projects

Web del projecte

www.zerobrine.eu