Proves de Concepte:
La clau per accelerar la innovació

4 d’abril del 2019

De 09:30h a 13:30h
Cibernàrium (Edifici MediaTIC) 

Roc Boronat, 117
08018 Barcelona (Districte 22@)

Estudis de viabilitat tecnològica i proves de concepte per agilitzar els processos de llançament de nous productes.

OBJECTIUS DE LA JORNADA:

Des d’Eurecat hem identificat la importància d’agilitzar els processos d’avaluació de nous conceptes per potenciar la capacitat innovadora de les empreses. En el competitiu entorn actual és vital que les empreses siguin capaces de generar múltiples idees de nous conceptes d’una forma sistèmica i que aquests puguin ser testats i avaluats d’una forma àgil, ràpida i econòmica, per accelerar la presa de decisions.

En aquesta jornada veurem com realitzar estudis i proves de viabilitat tecnològica per avaluar nous conceptes, tant a nivell de metodologia com de casos exemple i amb la participació de diferents actors de la cadena de valor en l’avaluació de nous conceptes.

A QUI VA DIRIGIDA:

Empreses comercialitzadores de producte propi, de qualsevol sector (medical devices, Internet of Things, electrodomèstics,  wearables, transport i mobilitat, etc.) que estiguin interessades en com accelerar els processos d’avaluació  de nous conceptes.

VÍDEO EXEMPLE DE PROVA DE CONCEPTE:

Programa

9:00h  Registre d’assistents

9:30h  Benvinguda i introducció de la jornada i Eurecat

José Antonio Gago, Market Manager Product Innnovation a Eurecat

10:15h Cas: PureSpume, del concepte al mercat

Dr. Enric Roche i Federico Grego, Fundadors de Vascular Barcelona Devices

10:45h Aspectes reguladors en el desenvolupament de productes sanitaris

Dominique Monferrer, Scientific & Regulatory Affairs Associate Director en Asphalion

11:15h Pausa-cafè networking

11:30h Electrònica impresa per a nous conceptes

Cristina Casellas, Promotora Unitat de Printed Electronics a Eurecat

12:00h Planta pilot In Mold Electronics d’Eurecat

Enric Fontdecaba, Responsable Unitat de Plàstics a Eurecat

12:30h Instruments del CDTI per al finançament de Proves de Concepte

Emilio Iglesias, Departament de Promoció Institucional i Cooperació Territorial
Direcció de Programes de la UE i Cooperació Territorial

13:00h Consultes personalitzades

13:30h Fi de la jornada


Ponents que participen en la sessió:

Jose Antonio Gago – EURECAT

Dissenyador industrial i Master in Business Innovation amb àmplia experiència en la creació de nous conceptes per a diversos sectors. Actualment és Market Manager d’Innovació de Producte en Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya. Anteriorment va ser director d’Innovació i Disseny en empreses com Lékué i Indo. Expert en la co-creació amb usuaris, mitjançant l’aplicació de la metodologia Design Thinking, per identificar oportunitats d’innovació i definir nous conceptes de producte i serveis, la qual cosa ha fet per a empreses com: Danone, Campofrío, Vueling, Choví, Iberital, Agbar, o Lacer entre d’altres.

Irene Ràfols – EURECAT

Directora de la Unitat de Desenvolupament de Producte d’Eurecat, és Arquitecte per l’ETSAB – Universitat Politècnica de Catalunya i és Màster en Enginyeria i Fabricació Computadora pel CIM – Universitat Politècnica de Catalunya.

Actualment lidera la Unitat d’Innovació i Desenvolupament de Producte d’Eurecat. Unitat especialitzada en el desenvolupament de nous productes des del concepte fins a la primera sèrie, amb un alt contingut tecnològic innovador que col·labora amb totes les Unitats de Tecnologia d’Eurecat.

Des de fa mes de 10 anys ha liderat i participat en molts projectes finançats a l’R+D (europeus i nacionals) i també ha desenvolupat productes per a empreses privades en diversos sectors com el de la salut, esport, construcció o béns de consum. És autora de tres patents.

Dr. Enric Roche – VB DEVICES, S.L.

Doctor en Medicina i Cirurgia (Universitat de Barcelona / Universitat Autònoma de Barcelona) i especialista en Angiologia i Cirurgia Vascular. Després de formar part dels equips d’angiologia i cirurgia vascular dels hospitals Germans Trias i Pujol (Barcelona) i Josep Trueta (Girona), va ser durant 16 anys cap de servei d’aquesta especialitat a l’Hospital Plató (Barcelona), i en l’actualitat ho és dels hospitals Sagrat Cor (Barcelona) i General de Catalunya (Barcelona). Així mateix, dirigeix ​​la Clínica Vascular Barcelona, ​​és professor de cirurgia a la Universitat de Barcelona, ​​i fundador de VB Devices.

Federico Grego – VB DEVICES, S.L.

Llicenciat en Econòmiques (Tufts University), MBA (IESE) i AMP (Harvard Business School). De 1993 a 1997 va treballar en banca d’inversió a HSBC i Dresdner Bank, i posteriorment va estar 16 anys en la indústria farmacèutica, a Laboratoris LETI, amb responsabilitats de direcció d’unitat de negoci i direcció general. Des del 2016 es dedica a la inversió i emprenedoria en el sector salut, participant en el desenvolupament de diverses empreses de biotecnologia i dispositius mèdics.

En seva ponència compartiran l’experiència amb VB Devices, evolucionant des d’una idea fins a una startup en fase precomercial, posant especial focus en la col·laboració amb EURECAT per passar d’un prototip bàsic a un prototip plenament funcional i escalable industrialment.

Dominique Monferrer – ASPHALION

Llicenciada en Biologia Humana per la Universitat Pompeu Fabra i doctora per la Universitat de Barcelona. Després d’uns anys fent recerca en biologia estructural i cristal·lografia macromolecular al Institut de Biologia Molecular de Barcelona, al 2011 es va incorporar a Asphalion com a consultora regulatòria. Al llarg d’aquests anys ha treballat en projectes de desenvolupament i autorització/registre de medicaments químics i biològics, i de productes sanitaris. Actualment, dirigeix l’equip de productes sanitaris de l’empresa, on es dóna servei a clients en desenvolupament, marcat CE i manteniment de certificacions de productes sanitaris d’una gran varietat tecnològica.

La seva ponència repassarà quins són els aspectes crítics a tenir en compte durant el desenvolupament de productes sanitaris per garantir el compliment amb els requisits regulatoris i l’aprovació per part de les autoritats corresponents.

Cristina Casellas – EURECAT

Cristina Casellas és Enginyera Tècnica Química especialitzada en desenvolupament de materials, processos i productes per l’Escola d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB) adscrita a la UPC. Máster en Societat de la Informació i del Coneixement (UOC) i Postgrau en Gestió Estratègica i Empresarial (UPF), Té més de 8 anys d’experiència en la Industria Química. Ha treballat com Investigadora i com a Project Manager en l’àmbit de l’electrònica impresa e impressió funcional y com a Product Manager. Actualment desenvolupa tasques de Promoció Tecnològica dins de la Unitat de Functional Printing & Embedded Devices a Eurecat.

Enric Fontdecaba – EURECAT

Enginyer de Telecomunicacions per la UPC i diplomat en Ciències Empresarials per la UOC. Doctor en Arquitectura de Computadors per la UPC amb una tesi sobre la utilització d’ordinadors de procés en paral·lel pel disseny industrial de superfícies òptiques complexes. Va col·laborar durant 20 anys a INDO, empresa del sector de l’òptica oftàlmica, on va desenvolupar tasques en R + D com a responsable de disseny de lents oftàlmiques fins a l’any 2008. De l’any 2008 al 2015 va desenvolupar la seva carrera professional en les operacions de INDO, primer dirigint diversos centres productius, els últims 3 anys dirigint les operacions del grup. Des de Gener 2016 és el director de la Unitat Tecnològica de Plàstics en Eurecat.

Emilio Iglesias – CDTI

Enginyer Tècnic Superior de Telecomunicació (Màster) per la UPM, Màster en Economia de les Telecomunicacions per la UNED i MBA en Comerç Internacional (ICEX).

Responsable de R+D en el sector audiovisual, va participar en les Olimpíades de Barcelona 92 ​​en la posada en marxa del Sistema televisió d’alta definició europeu. El 1996 va començar la seva activitat al Centre per al Desenvolupament Tecnològic industrial-CDTI, amb la gestió de projectes d’R+D internacionals en el Programa EUREKA. Ha estat Coordinador Nacional EUREKA i Eurostars, NCP d’FP7-ICT, cap de l’Àrea de Proyectos de Colaboración Internacional amb països més enllà d’Europa: Iberoamèrica, USA, Àsia, Nord d’Àfrica, Pacífico.

Actualment és Cap d’àrea de Promoció Institucional i cooperació territorial del CDTI.


Entitats Col·laboradores:


Entitats Col·laboradores en la difusió: