Amb gairebé 18 milions d’habitants, Xile és un dels països d’Amèrica Llatina amb un PIB per càpita més elevat. També compta amb alts nivells de competitivitat, creixement, qualitat de vida i estabilitat econòmica. L’economia més competitiva de l’Amèrica Llatina ha signat nombrosos acords comercials amb països d’arreu del món i forma part de l’Aliança del Pacífic, el gran acord comercial entre Colòmbia, Mèxic i Perú per competir a la regió.

Aquesta fortalesa econòmica és un dels motius pels quals els Quatre Motors d’Europa, l’associació que agrupa les regions europees de Catalunya, Rhône Alps, Llombardia i Baden-Wüttemberg, s’han desplaçat al país en busca de noves oportunitats de negoci en els sectors de les ciutats intel•ligents, el medi ambient, l’energia, l’educació i la logística. En total, la Missió ha comptat amb representants de 56 empreses catalanes i 5 entitats dels 4 Motors. La delegació catalana ha estat encapçalada pel Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig i el conseller Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Eurecat és una de les organitzacions participants amb l’objectiu de mostrar les capacitats del centre en recerca i transferència tecnològica. El centre ha estat representat pel cap de Formació, Marc Capellades. L’agenda d’aquesta trobada ha inclòs reunions amb empreses xilenes i la visita a grans centres d’investigacions com la Fundación Chile. Es tracta d’una de les principals institucions de recerca del país i durant la visita s’han mostrat alguns del projectes en què treballa el centre en àmbits com l’educació.

També s’han organitzat workshops temàtics dirigits a empresaris i administracions públiques xilenes per mostrar el potencial de les empreses catalanes pel que fa al desenvolupament de ciutats intel·ligents i de totes les tecnologies sensòriques i d’anàlisi de dades que ajuden a gestionar més eficientment les ciutats.

Una altre sector amb un gran potencial de negoci a Xile és la recerca aplicada per la millora en la gestió de recursos mediambientals i la gestió de residus. El país té una llarga tradició minera i és un dels principals productors mundials de coure. Durant els últims anys s’ha incrementat la sensibilitat vers la protecció del medi ambient i la millora de l’eficiència energètica.

Les empreses que han articipat a la missió són Amphos 21, Sensing & Control, Counterest, OnTrace, Tecsidel, Glifing, Moba, Casals Cardona, Meteosim, Hidrotec, Circutor, Vicens Vives, Dekra, Esteyco, Seidor, Smarlift, Sistel, Digiproces, Eurecat i el Clúster Edutech.