cupons industria 40

Què són els cupons Indústria 4.0?

Els cupons d’Indústria 4.0 són ajuts per la contractació de serveis d’innovació i la implementació de tecnologies de la indústria 4.0 per millorar els productes, els serveis o els processos de l’empresa.

Les tecnologies que estan considerades dins de la definició de industria 4.0 són les que tenen a veure amb: Internet de les Coses Industrial i Sistemes Ciberfísics, Analítica de dades, Big Data i Intel·ligència Artificial, Computació al Núvol, Integració Horitzontal i Vertical de Sistemes, Ciberseguretat, Robòtica Avançada, Realitat Augmentada i Realitat Virtual, Tecnologies de Simulació, Fabricació additiva i Impressió 3D, Tecnologies Quàntiques o Blockchain.

Quines empreses poden sol·licitar els cupons?

Els cupons van dirigits a pimes amb un establiment operatiu a Catalunya amb com a mínim 2 anys de vida. L’ajut màxim pel cupó de Diagnosi indústria 4.0 és de 20.000€ i de 8.000€ pel cupó de Diagnosi

Actuacions financiables

Els cupons us permetran contractar amb Eurecat els següent serveis:

  • Cupó Diagnosi indústria 4.0: Diagnosi que permeti la identificació d’oportunitats de millora que ajudin a les empreses a incorporar noves tecnologies i a fer un canvi estratègic, organitzatiu i cultural cap a la indústria 4.0 amb l’establiment de plans de transformació digital. Ajut màxim: 8.000 euros.

  • Cupó Implantació indústria 4.0: Integració de tecnologies i solucions en l’àmbit de la Indústria 4.0 mitjançant la realització de proves pilot, testeig de tecnologies o accés a infraestructures tecnològiques, instal·lacions o arquitectures singulars. Ajut màxim: 20.000 euros.

Execució dels serveis

Des de l’1 de gener de 2021 a 30 de setembre de 2022, no es donaran ampliacions d’aquest termini.

Eurecat, proveïor acreditat

Actualment Eurecat té 23 assessors acreditats en el marc dels programes d’ACCIÓ en diferents àrees d’expertesa i àmbits sectorials RIS3CAT: Tecnologia, Estratègia, Operacions i Organització, Economia circular, Gestió de la Innovació i Indústria 4.0, entre d’altres.

Per tant, Eurecat pot actuar com a proveïdor acreditat en diferents categories dels cupons a la competitivitat empresarial com: cupons de Diagnosi Indústria 4.0, cupons d’Implantació Indústria 4.0, cupons de Tecnologia, cupons d’Economia circular o cupons de Model de gesitó i processos d’innovació.

Les bases de la convocatòria 2021 ja estan publicades al DOGC i la convocatòria es preveu que obri a inicis d’abril de 2021.