ACCIÓ ha obert la convocatòria dels Cupons Indústria 4.0 per a la contractació de serveis per a la transformació tecnològica cap a la indústria 4.0. Es poden diferenciar dos tipus d’actuacions: cupons de diagnosi 4.0 i cupons d’implementació 4.0 amb un ajut màxim per projecte de 14.000€.

Què són els cupons Indústria 4.0?

Els cupons d’Indústria 4.0 són cupons de descompte econòmic directe d’ACCIÓ per bescanviar per un servei expert d’innovació de la mà de proveïdors acreditats. Eurecat, com a entitat TECNIO és un dels proveïdors que poden ajudar a les empreses a emprendre aquests tipus d’actuacions, en aquest cas focalitzades en actuacions relacionades amb la Indústria 4..0: proves de concepte, actuacions que integrin tecnologies pròpies d’aquesta indústria com els sensors, la impressió 3D, estructures cloud computing o materials avançats.

Quines empreses poden sol·licitar els cupons?

Els cupons van dirigits a empreses amb un establiment operatiu a Catalunya i a petites i mitjanes empreses de fins a 250 treballadors. Només es podrà sol·licitar un cupó per empresa. L’ajut màxim per projecte és de 14.000€ financiables al 100% amb una durada màxima del projecte de 9 mesos amb inici al 2019.

Actuacions financiables

Els cupons us permetran contractar amb Eurecat els següent serveis:

  • Cupons de diagnosi 4.0: Contractació de serveis d’assessorament per a la identificació d’oportunitats d’incorporació de tecnologies de la Indústria 4.0 en l’empresa, així com l’establiment de plans de transformació que contemplin i incloguin les oportunitats detectades anteriorment.
  • Cupons d’implementació 4.0: Contractacions de serveis d’assessorament per a la implantació d’actuacions contemplades en el pla de transformació cap a la industria 4,0 definit prèviament per l’empresa i que inclou la integració de tecnologies de la industria 4.0. També petits projectes o proves de concepte per abordar el desenvolupament d’un nou producte tecnològic, un canvi estratègic o administratiu.

Com sol·licitar-los?

Per sol·licitar-los i impulsar projectes amb Eurecat, només cal que contacteu amb Jordi Palmiola, Responsable d’Indústria 4.0 (jordi.palmiola@eurecat.org) i/o Marta López, Unitat de suport públic a l’R+D+i empresarial (uspe@eurecat.org) abans del 19 de desembre.