L’app convida a endinsar-se en el període del Miocè, gràcies a reconstruccions 3D, recursos multimèdia i eines de geoposicionament

Barcelona, 4 de març de 2016.- L’aplicació per a dispositius mòbils P@leo_rutes® mostrarà a partir del proper diumenge, 6 de març, el valuós patrimoni paleontològic dels Hostalets de Pierola, a través de tres itineraris interactius que relacionen les descobertes paleontològiques amb el territori actual i que permeten viatjar 12 milions d’anys enrere per endinsar-se en el període del Miocè, gràcies a recursos multimèdia, dinàmiques de gamificació, reconstruccions 3D o el geoposicionament.

P@leo_rutes®, disponible per a dispositius Android i iOS en català, castellà i anglès, és una eina de divulgació científica i un recurs turístic, on els usuaris podran conèixer les darreres recerques científiques, així com gaudir del territori actual i del paisatge que hi havia fa 12 milions d’anys. Alhora, coneixeran de primera mà les importants espècies que hi visqueren i que han estat recuperades pels paleontòlegs.

El projecte ha estat desenvolupat i executat per Eurecat i ha comptat amb la implicació de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola

Finançat pel Fons FEDER de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola i executat pel centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), el projecte és el resultat del treball realitzat en conjunt per programadors, paleontòlegs i experts en difusió del patrimoni cultural a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

En paraules del director general de Negoci d’Eurecat Miquel Rey, la inauguració de les P@leo_rutes® posa a l’abast dels veïns i dels visitants dels Hostalets de Pierola “un producte turístic d’última generació que combina tecnologia, ciència i coneixement del territori” per mostrar com era durant el període del Miocè i quines espècies hi vivien.

El projecte ha estat desenvolupat per les Línies de Cultura i Turisme i Visualització Interactiva d’Eurecat, juntament amb l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola. Segons la directora del projecte, Ana Requejo, “el paper d’Eurecat ha estat el de traduir els continguts científics a un llenguatge visual, interactiu, didàctic i divertit que sigui comprensible per un públic no expert”, amb l’objectiu “que la gent pugui entendre fàcilment la complexitat i la importància de les descobertes paleontològiques dels Hostalets”.

Inauguració

Dia: diumenge, 6 de març de 2016

Hora: 10.30 hores, parlaments i acte d’inauguració / 11.00 hores, inici de les rutes amb visita guiada i teatralitzada

Lloc: CRIP, Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (Av. Hostalets de Pierola s/n. 08781 Els Hostalets de Pierola)

 

Podeu ampliar la informació sobre les P@leo_rutes®, aquí  

Podeu descarregar l’aplicació en Android aquí

Podeu descarregar l’aplicació en iOS aquí

Vídeo d’introducció a les P@leo_rutes® dels Hostalets de Pierola

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 40 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró i Reus i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que proporciona Eurecat accelera la innovació, elimina la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

 

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org