Barcelona, 6 de setembre de 2016.- Els Premis Ruralapps, que premien les millors aplicacions mòbils per millorar el sector agrari, alimentari i rural, arriben a la seva tercera edició ampliant la convocatòria a candidatures de tot l’estat, que es podran presentar fins al proper 20 de setembre. Els guardons d’aquesta tercera edició estan dotats amb 6.000 euros en premis repartits en 3.000 euros per la categoria de Ciutadania i 3.000 euros per la modalitat Professional.

Les bases de la convocatòria de Ruralapps, que organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la col·laboració d’Eurecat, es poden consultar a http://ruralapps.cat/bases. Els premis  s’entregaran en el marc del congrés Eurecat Mobile Forum, que se celebrarà a Barcelona els dies 29 i 30 de novembre.

Per inscriure’s-hi, els aspirants han de completar un formulari online que trobaran a la pestanya “inscripcions”. Un cop emplenat, podran afegir les dades de sol·licitud oficial dels Premis Ruralapps.

La modalitat Ciutadania de Ruralapps premiarà aplicacions mòbils que aportin solucions tecnològiques innovadores als ciutadans i que facilitin l’accés a la informació d’àmbit agrari, alimentari o rural. Per la seva banda, la categoria Professional va adreçada a propostes que donin solució als professionals del sector agrari, alimentari i rural per millorar els processos de producció i gestió, així com l’eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat.

L’objectiu dels premis Ruralapps és promoure la innovació tecnològica en el sector agrari, alimentari i rural i acostar-se a la ciutadania. En les dues edicions anteriors, el certamen va analitzar més de 50 aplicacions de gran interès. Segons dades de la consultora Gartner, l’ecosistema  de les aplicacions mòbils genera un negoci de 14.700 milions a Europa.

Les apps guardonades en l’anterior edició dels premis Ruralapps van ser CeliCity, que ajuda a les persones celíaques a descobrir, valorar i compartir restaurants i comerços amb productes sense gluten gràcies a la geolocalització, i Agroptima, una aplicació per agricultors professionals que els permet apuntar i consultar en temps real les tasques realitzades a l’explotació agrícola.

Els guanyadors de la primera edició del certamen van ser Menuterraneus, que genera automàticament un menú setmana basat en la Dieta Mediterrània i Ediagnostico, una guia orientada al diagnòstic de malalties en el sector porcí.

Els guardons Ruralapps s’emmarquen dins la iniciativa Ruralcat, la comunitat d’assessorament agricultor i ramader que vol convertir-se en un punt de trobada referent en el sector per resoldre les qüestions del dia a dia mitjançant el debat col·laboratiu. Ruralcat també busca enfortir el sector agroalimentari a llarg termini mitjançant una àmplia varietat de recursos com, per exemple, les aplicacions mòbils dedicades al món rural.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat
Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org