Teixits Funcionals

La Unitat de Teixits Funcionals d’Eurecat es dedica a la recerca i el desenvolupament de noves estructures tèxtils i peces de vestir funcionals que permetin donar solucions més eficients pel que fa als costos i les propietats funcionals i estructurals, davant les limitacions inherents a les tecnologies tradicionals, en general rígides i costoses.

Experiència

eTextiles Eurecat

Disseny i prototipatge

  • Biosensors.

  • Monitorització de la postura i el moviment.

  • Sistemes de calefacció i il·luminació, actuadors de so.

fabricacio multifuncional eurecat

Disseny i industrialització

  • Estructures tèxtils per a aplicacions diferents.

  • Teixits intel·ligents amb biopolímers sensibles als estímuls.

  • Materials funcionals en estructures complexes de tela.

composit eurecat

Materials i estructures

  • Teixits reforçats preformats per optimitzar estructures i processos.

  • Hibridació de materials per optimitzar el rendiment.

  • Disseny de solucions tèxtils per optimitzar els procediments de fabricació d’estructures compostes mitjançant transferència tèrmica directa.

Serveis

estudis i prova de concepte eurecat

Estudi de viabilitat.

Prova de concepte.

prototipatge eurecat

Prototip funcional.

Industrialització.

Sèries curtes.

auditoria eurecat

Estudi de processos i auditories.

Anàlisi tècnica de mostres tèxtils.

Formació eurecat

Cursos generals.

Cursos especialitzats per a empreses.

Sectors més representatius

Projectes més rellevants

Reimagine Textile logo

Reimagine Textile

Programa d’innovació del sector tèxtil del Maresme dirgit a empreses de qualsevol dimensió, dissenyadors i organismes que vulguin impulsar la capacitat productiva tèxtil del territori.

Temis Eurecat

Temis

Solucions tèxtils per a una medicina més personalizada. Eurecat ha desenvolupat una samarreta intel·ligent que permet mesurar l’estat físic i constants de la persona que la porta.

1D neon Eurecat

1D-NEON

Creació de materials a base de fibres electròniques intel·ligents i desenvolupament d’una plataforma tecnològica integrada per a la fabricació a Europa de nous productes en àmbits com la il·luminació o l’electrònica.

Equip Teixits Funcionals

Virginia Garcia Eurecat

Virginia García

Directora de la Unitat de Teixits Funcionals d’Eurecat

Enginyera de Telecomunicacions per la Universitat de Màlaga, especialitzada en comunicacions. La seva vida laboral va començar a l’empresa AT4Wireless, on va treballar en l’àrea de les comunicacions de radiofreqüència i es va especialitzar en implementar la tecnologia RFID en múltiples àrees d’aplicació. Els usuaris de la tecnologia RFID van variar des de les unitats industrials fins als consumidors. Posteriorment, va treballar per al centre tecnològic CETEMMSA com a cap de projecte i va dirigir amb èxit els projectes de recerca en l’àmbit de l’assistència ambiental en vida i eHealth. A continuació, va prosseguir la seva carrera professional a CETEMMSA com a gerent de producte.  Posteriorment, CETEMMSA es va unir amb altres centres tecnològics catalans i es va originar Eurecat.

Ara dirigeix la recerca i el desenvolupament de la Unitat de Teixits Funcionals d’Eurecat. Aquesta unitat combina el coneixement de les estructures tèxtils i dels nous materials. A més, se centra en la integració de l’electrònica en el tèxtil i en el desenvolupament d’articles tèxtils portàtils i teixits multifuncionals.

Actualitat