CFIP: injecció de fibres de carboni per impressió 3D

CFIP: injecció de fibres de carboni per impressió 3D2022-04-19T06:09:55+02:00

CFIP: INJECCIÓ DE FIBRES DE CARBONI PER IMPRESSIÓ 3D

Un nou post-procés que multiplica les propietats mecàniques de les peces 

Què és la tecnologia CFIP

  • La tecnologia Continuous Fiber Injection Process (CFIP) és un nou post-procés desenvolupat i patentat per Eurecat que permet reforçar peces amb fibres contínues, multiplicant així  la resistència i reduint al mateix temps el pes.

  • Es basa en injectar les fibres contínues simultàniament amb resina líquida dins de cavitats tubulars a la peça. Un cop curada la peça i solidificada la resina, aquesta actua com a interfase mecànica entre les fibres i la resta de la peça.

  • Les trajectòries de les fibres venen determinades per les trajectòries de les cavitats tubulars, les quals es poden dissenyar i fabricar en totes les direccions seguint trajectòries complexes gràcies a la impressió 3D.

  • Permet reforçar peces fabricades amb qualsevol tipus de material, inclosos plàstics (rígids o flexibles), metàl·lics o ceràmics. D’aquesta manera la tecnologia permet fabricar, per exemple, un peça de titani reforçada amb fibres contínues de carboni.

  • També permet unir de manera integral diferents peces amb continuïtat de fibra entre elles, proporcionant unions de molt altes prestacions. Això permet obtenir estructures multi-material i multi-procés, seleccionant el material i procés més eficient segons els requeriments en cada zona de l’estructura.

  • Es tracta d’una tecnologia facilitadora per impulsar l’ús de la impressió 3D en noves aplicacions on es requereixin altes prestacions mecàniques i lleugeresa. Els bons resultats aconseguits demostren el valor afegit que aporta aquesta tecnologia en sectors com l’aeroespacial, l’automoció, béns d’esport o salut.

jec awards
iasp

Avantatges de la injecció de fibres de carboni per impressió 3D

Fibres de reforç en totes les direccions i seguint trajectòries complexes

Peces més resistents i lleugeres

Reforç de gran varietat de materials (plàstics, metàl·lics, ceràmics)

Unió integral de diferents peces (estructures multi-material i multi-procés)

Nova Spin-off: Reinforce 3D

Nou post-procés de reforç de peces impreses en 3D mitjançant fibres contínues de carboni.

Notícies

Estàs interessat en la tecnologia CFIP per al teu sector?

Go to Top