El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) presenta una camiseta sensoritzada intel•ligent que mesura l’estat físic de la persona que la porta a la fira IOT Solutions World Congress, que té lloc des d’avui fins al 18 de setembre a Fira de Barcelona, i que, a més d’aplicacions mèdiques, té un gran potencial en camps vinculats a l’estudi dels comportaments i de les emocions.

La samarreta, amb el nom WBM-Wearable Biosignal Monitor, és un prototip desenvolupat dins el projecte europeu Temis, que porta uns sensors que són capaços de captar biosenyals, com la freqüència cardíaca, l’ona de la respiració i la temperatura corporal, i mesurar-los en temps real.

Es tracta d’una peça de roba que es pot rentar, dotada amb un equip de mesurar portàtil i autònom que permet prendre dades ubiqües i que disposa de comunicació sense fils, de manera que es pot fer la lectura instantània des d’un ordinador o d’un dispositiu mòbil.

A més d’aquest smart wearable, Eurecat presenta altres aplicacions vinculades a Internet of Things i, particularment, a l’extracció de coneixements mitjançant l’analítica de Big Data, centrats en smart objects, smart retail, indústria4.0, eHealth, eficiència energètica, el vehicle connectat i la mobilitat col·laborativa i les eines de seguretat IT.

Eurecat impulsa l’Anella Industrial 4.0
Eurecat, juntament amb i2CAT i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General d’Indústria i la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, presenta demà, a les 17.30 hores, a IoT Solutions World Congress, l’Anella Industrial 4.0, la nova plataforma transversal de serveis TIC avançats i entorn col•laboratiu d’R+D+i per a tots els sectors industrials de Catalunya.

Aquesta està alineada amb l’estratègia Industrial de Catalunya i l’estratègia SmartCat, així com projectes internacionals com l’Allianz Industrie 4.0 alemanya o els americans Smart America i Industrial Internet Consortium.

L’Anella Industrial 4.0 és una iniciativa publico-privada per accelerar la convergència entre els sectors industrials i les TIC. És una gran plataforma d’innovació, un gran col•laboratori obert que fusiona els sectors industrials capdavanters amb les eines TIC i Internet, per tal d’accelerar els processos d’innovació creant productes avançats d’alt valor afegit.

Contacte de premsa

Montserrat Mascaró

Telèfon: (+34) 932 381 400

Mòbil: (+34) 630 425 169