Jornada tecnològica

El futur dels wearables & IoT:
cap a un món totalment connectat

10 de maig 2022 | de 10:00 a 13:45 h
Jornada presencial en el marc del IoT World Congress Solutions
Hall 4 | Fira Barcelona Gran Via | Sala 4.4 

Organitza:

      

Col·laboren:

Dins del marc del Congrés IoT World Solutions es presentaran dispositius connectats que permeten millorar el rendiment o la qualitat de vida dels usuaris.

OBJECTIUS DE LA JORNADA:

> Conèixer com els wearables i els objectes intel·ligents poden resoldre necessitats de mercat que a hores d’ara no acaben d’estar resoltes.

> Conèixer com aquests objectes i gadgets poden connectar-se al món digital mitjançant IoT i explorar noves oportunitats de mercat.

> Conèixer com les mètriques i el monitoratge poden millorar la nostra salut o rendiment.

> Promoure possibles projectes d’innovació en el marc de la convocatòria d’ajuts AEI.

>> Aquesta jornada se celebra com a side event, en el marc d’IoT Solutions World Congres (inclou una invitació a la zona d’expositors). Donada la proximitat de la Jornada, i l’aforament complet, l’organització en tanca el registre d’inscripcions. 

A QUI S’ADREÇA:

  • Responsables d’Innovació, responsables de projectes i responsables de producte.
  • Directors de projectes.
  • Dissenyadors.
  • Enginyers electrònics o de telecomunicacions.

 

ÀMBITS D’APLICACIÓ:

PROGRAMA DE LA JORNADA

9:45h

Registre d’assistents

BLOC 1 / INTRODUCCIÓ: TENDÈNCIES I OPORTUNITATS D’INNOVACIÓ

10:00h

Electrònica flexible i wearables

Cristina Casellas, Promotora Tecnològica a Eurecat

L’electrònica flexible permet el disseny de productes ergonòmics, autònoms i connectats per cobrir necessitats de mercat i noves oportunitats que poden anar sorgint a mesura que la societat va adoptant la innovació i la transformació digital. Els mercats de salut, esport i benestar així com béns de consum, són molt atractius per implementar aquesta nova gamma de productes amb connectivitat integrada. Farem un repàs sobre l’estat de l’art i les tendències actuals en relació amb weaables i IoT.

10:15h

Presentació de la convocatòria AEI 2022

Susana Barasoain, Functional Print Cluster Manager

La convocatòria AEI tindrà el pressupost més elevat de la seva història, amb una dotació de 40.000.000 d’euros per finançar projectes, a la propera convocatòria de juny de 2022 (en base a fons Next Generation) i un pressupost previst de 58.000.000 de euros (en dues convocatòries) per a l’any 2023
Aquest esdeveniment serà una oportunitat per fer networking per trobar partners per presentar propostes innovadores i disruptives en el camp de l’electrònica flexible, wearables i IoT.

10:30h

Com fer el teu producte intel·ligent utilitzant la tecnologia dels telèfons mòbils

Mikel Meoki, responsable de Desenvolupament de Negoci i fundador d’Embeblue

BLOC 2 / PRODUCTES ‘READY TO MARKET’

La gestió de dades a nivell Big Data i el seu processament en l’àmbit de Machine Learning i Intel·ligència Artificial permeten el desplegament i arribada a mercat de solucions i productes innovadors per cobrir necessitats de mercat que avui dia encara no estan cobertes.
En aquesta sessió es mostraran de forma tangible alguns productes que ja estan ajudant els usuaris a tenir informació que permet millorar tant el seu rendiment esportiu com la prevenció de la salut i el seu benestar.

10:50h

mjn-SERAS, com predir un atac d’epilèpsia

David Blánquez, CEO de MJN Neuroserveis

mjn-SERAS és el primer dispositiu mèdic portàtil capaç de predir un atac d’epilèpsia amb mínim 1 minut d’antelació. Gràcies a la seva connectivitat, tractament de dades i IA, mjn-SERAS és capaç de monitorar en continu el risc de patir un atac, a través de la gestió de dades obtingudes amb un wearable similar a una ajuda auditiva que recull constantment l’activitat elèctrica del cervell. Explicaran també de com aquesta tecnologia és escalable a altres malalties neuronals.

11:10h

Ephion Mobility: la plataforma per desenvolupar i implementar mesures clíniques digitals

Sebastian Idelsohn, PhD, CSO i cofundador d’Ephion Health i responsable de la línia de recerca de Biomecànica a Eurecat

Per mesurar l’evolució de la capacitat funcional dels pacients amb malalties cròniques, és important mesurar la seva capacitat de moviment durant les activitats normals. Actualment, la mobilitat es mesura subjectivament mitjançant la percepció del pacient o del metge, o quantificant mesures subjectives durant diverses proves funcionals.
Ephion Mobility és una plataforma agnòstica de maquinari, en la qual una combinació de sensors disponibles comercialment s’integren dins d’una innovadora aplicació mòbil i proporciona, mitjançant intel·ligència artificial, una puntuació digital fàcil d’interpretar que està directament relacionada amb l’estat de salut del pacient.

11:30h

Nous wearables per la monitorització en remot de l’esforç i salut dels atletes utilitzant la suor com a biofluid

Xavier Muñoz, PhD, director Científic d’Onalabs

La monitorització en remot de l’esforç dels atletes i de l’abast que pot tenir una mala gestió dels entrenaments, pot portar lesions o altres problemes de deteriorament de la salut. Actualment, el mètode més utilitzat, sent el de referència, és la mesura de lactat en sang. A Onalabs hem desenvolupat una solució basada en wearables que permet la monitorització en remot de l’esforç i l’activitat intensiva dels atletes, mesurant contínuament i de manera no invasiva el lactat en suor.

11:50h

Humanox. Canyelleres Intel·ligents

Iván Contreras, cofundador d’HUMANoX

12:10h

Intel·ligencia Artificial Integrada

Estanislao López, Head of Smart Engineering team at Functional Printing & Embedded Devices Unit a Eurecat

Dia a dia la implementació d’intel·ligència artificial inunda nous aspectes de les nostres vides. Els Wearables no en són l’excepció. Saber i reconèixer amb antelació que un paràmetre biològic està fora dels valors convencionals del funcionament normal del nostre cos i prevenir una lesió, o fins i tot potser salvar-nos la vida, ja és possible d’implementar.

12:30h

IoT aplicada a la salut, esports i el benestar​

Ricard Soler, CEO d’Atlantis IT

Atlantis, empresa especialitzada a desenvolupar i explotar solucions basades en tecnologies digitals avançades (com la IoT) aplicades a la mobilitat, ens presentarà 3 casos pràctics, alguns ja disponibles al mercat, que han desenvolupat aplicant la IoT per oferir solucions per a l’àmbit de salut, esport i benestar. Es tracta d’una solució de seguretat per a ciclistes, la segona és un producte de seguretat de gamma alta per a motoristes amb funcions de xarxa social, i l’última és una solució per al benestar del bestiar que pasta lliure per les muntanyes.

12:50h

Teixits 4.0: el futur és la textrònica

Jorge Moreno, responsable de grup d’R+D tèxtils intel·ligents i Digitalització d’AITEX

Els projectes relacionats amb la integració d’electrònica en teixits i indumentària sempre han estat considerats futuristes i irreals, però avui dia ja podem trobar solucions innovadores que han arribat al mercat per satisfer les necessitats de diferents tipus de consumidors. Així i tot, encara queda molt camí per recórrer.

Alguns exemples són peces que electroestimulen per millorar la recuperació muscular, o peces sensoritzades que permeten monitoritzar moviments per millorar el rendiment esportiu.

BLOC 3 / DINÀMICA FINAL DE NETWORKING 

13:15h

Breu dinàmica de networking 

D’acord amb la convocatòria AEI s’establirà una breu dinàmica per promoure la interacció i les sinergies entre les organitzacions i empreses assistents

13:45h

Fi de la jornada