Data: 26 de setembre 2019
Hora: De 10h a 12:30h

Lloc: Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV
(C/ Joanot Martorell, 15 – Vila-seca)

El Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística (LAB-IIT) del Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona organitzen aquest seminari per aprofundir en les estratègies per crear un espai de participació de la població local en la cadena de valor turística.

A través de l’exposició del cas pràctic de Barcelona amb la visió estratègica dels ponents, identificarem les possibilitats en el desplegament de models per a la implicació de la societat i de processos de participació en turisme.

A qui s’adreça:

Aquesta Jornada està dirigida a empreses turístiques, institucions i gestors dels àmbits públic i privat del sector del turisme i l’oci.


PROGRAMA

10.00h 

Benvinguda

El Consell Turisme i Ciutat de Barcelona. Visió retrospectiva i balanç.
A càrrec de Xavier Suñol, Director de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona

Visió externa des de l’àmbit de la consultoria.
A càrrec de Josep Andreu Casanovas, Director Consultur, Divisió de Turisme de Cegos

12.30h 

Fi del Seminari

PONENTS

Xavier Suñol, Director de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona
@xsunol

Des dels anys 80 que treballa a l’Ajuntament de Barcelona, on ha desenvolupat diferents responsabilitats en àrees diverses del consistori. Actualment és el Director de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona però anteriorment va ser el Director d’operacions del Pla Estratègic de Turisme de la ciutat de Barcelona 2010 – 2015 i també Responsable de Projectes Estratègics en Direcció de Turisme.

Síntesi de posicionament

El Consell de Turisme i Ciutat va ser creat a l’Ajuntament de Barcelona el novembre de 2015 com a proposta pionera en aplegar el conjunt d’agents vinculats a l’activitat turística de la destinació. En aquest període ha esdevingut un espai fonamental per a la governança de la ciutat. A través de la descripció de la seva composició i funcionament analitzem els reptes que suposa la creació d’un espai de participació en l’àmbit turístic.

 

Josep Andreu Casanovas, Director Consultur, Divisió de Turisme de Cegos
@jacasanovaspla

Llicenciat en Ciències Econòmiques i empresarial. Màsters en anàlisi de l’entorn econòmic, en societat de la informació i el coneixement i en e-Business. Estudis de Big Data i Business Analytics.

Compta amb més de 35 anys d’experiència al sector turístic i s’ha especialitzat en investigació de mercats, màrqueting i desenvolupament de projectes i destinacions turístiques. També ha desenvolupat projectes de disseny i implantació de sistemes de qualitat.

Síntesi de posicionament:

Veurem quin era el marc del turisme a Barcelona abans dels Jocs Olímpics celebrats l’any 1992 i, en aquests anys, com ha evolucionat el turisme en el nostre entorn per arribar a les situacions massificació turística que es donen, així com quina ha estat la resposta dels responsables turístics de la ciutat en front de les noves circumstàncies. Finalment reflexionarem sobre el futur del Consell de Turisme i Ciutat.

 

ORGANITZADORS

ON