CONTINGUTS DISPONIBLES!
“Tendències en l’organització d’esdeveniments turístics”
11 novembre  i 12 novembre 

La indústria dels esdeveniments ha incrementat el seu protagonisme els darrers anys, amb el turisme d’esdeveniments i especialment el turisme MICE, que, prèviament a la pandèmia, es postulava com un dels segments amb un major creixement potencial.

Els esdeveniments són generadors de continguts, alhora que formen part de l’estratègia de màrqueting, comunicació i relacions públiques de les empreses i organismes. Per això, la creativitat, l’experiència, la diversitat i la sostenibilitat, es consideren crucials.

Des de finals de l’any passat, la pandèmia de la Covid-19 ha causat un gran impacte en el sector, generant nous reptes i també oportunitats d’organitzar esdeveniments diferents i promoure canvis de dinàmiques. 

Aquesta jornada, organitzada pel LABIIT del departament d’Innovació Turística d’Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, està dirigida a:

  • Empreses turístiques
  • Institucions
  • Gestors dels àmbits públic i privat del sector del turisme i l’oci.

Organitzen:

CONTINGUTS DISPONIBLES

VEURE ELS VÍDEOS DE LA JORNADA
DESCARREGA’T LA PRESENTACIÓ DE ROSA GARRIGA
DESCARREGA’T LA PRESENTACIÓ DE RAIMOND TORRENTS

PROGRAMA 

DIA 11 NOV.

Presenta:

Sara Mestre, Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat

11:00h

BENVINGUDA

Marta Farrero, Directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona

Salvador Anton, Director del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat i catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la URV

11:15h

CONFERÈNCIA PANORÀMICA “Pautes i orientacions per a l’organització d’esdeveniments”

Rosa Garriga, meeting architect a Kenes Group 

Torn de preguntes i respostes

11:45h

TAULA RODONA “Les claus de l’èxit”

Participen:

  • Carmen Sampedro, Directora de Congressos. Santander Convention Bureau
  • Cristina Egido, Directora d’Esdeveniments a Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center
  • Tomeu Sabater, Program Manager a 5G Barcelona

Presentat i moderat:

Susana González. Costa Daurada Convention Bureau.

12:25h

Cloenda

12:30h

Fi del primer dia

DIA 12 NOV.

Presenta:

Sara Mestre, Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat

11:00h

CONFERÈNCIA Canvi de paradigma. La represa de l’activitat en un escenari post-covid

Raimond Torrents, CEO de Event Management Institute i fundador de l’agència Torrents & Friends

Torn de preguntes i respostes

11:30h

TAULA RODONA “La reinvenció de l’oferta al nou context. Reptes i oportunitats”

Participen:

  • Maria Rey, Meetings & Events Director España. NH Hotel Group
  • Francisco Quereda, Director. Málaga Convention Bureau.
  • Sònia Serracarbassa, directora. Catalunya Convention Bureau

Presentat i moderat per:

Gemma López, directora d’Institutional & Business Events d’Eurecat 

12:10h

Cloenda

12:15h

Fi del segon dia

PONENTS DIA 11

Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona

És una entusiasta del món del turisme formada acadèmicament com diplomada en Turisme i llicenciada en Humanitats. Actualment és la responsable del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Twitter: @marfamu

Salvador Anton, director del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat i catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la URV

Catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional a la Universitat Rovira i Virgili des de 2010 i Professor Distingit des de 2018, actualment és el director del Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat.

Twitter: @SalvadorAntonC

Rosa Garriga, Meeting architect a Kenes Group

Experta en el procés de disseny de reunions, és graduada en publicitat i relacions públiques i disposa d’un MA en International Events Management. Actualment exerceix com a Meeting Architect a Kenes Group, un dels principals organitzadors de conferències professionals del món, on assessora clients i equips interns sobre com dissenyar congressos eficaços i mesurar-ne els resultats. També és docent en vàries universitats, ponent en diferents esdeveniments com l’EIBTM i membre del jurat dels premis Eventex International. A més, ha treballat a l’Event ROI Institute i té la certificació Digital Events Strategist del Virtual Edge Institute.

És co-autora d’un treball de recerca sobre el valor estratègic de les reunions i els esdeveniments virtuals que es publicà l’any 2012 i el 2013 va ser inclosa dins la classe inaugural de “20 in their twenties” de la Professional Convention Management Association, que reconeix als joves amb més talent del sector.

Twitter: @MeetinArchitect

Carmen Sampedro, Directora de Congressos. Santander Convention Bureau

Formada en turisme, ha estat la responsable del Departament de promoció i comercialització de l’Associació Empresarial d’Hostaleria de Cantabria durant més de 10 anys. Des de 2018 ocupa el càrrec de directora de congressos al Santander Convention Bureau de l’Ajuntament de Santander i, anteriorment, va exercir com a presidenta de l’Associació Càntabra d’Empreses d’Organització d’Esdeveniments i Congressos, així com va ser la directora de Fun & Food Ocio Gastronómico.

Twitter: @BureauSantander

Cristina Egido, Directora d’Esdeveniments a Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center

Des de 2009 és Directora de convencions i congressos al Madrid Marriott Auditourim Hotel & Conference Center, on és responsable dels esdeveniments que s’hi celebren.

Amb un equip de 10 persones, la seva missió diària és la de coordinar entre diferents departaments l’assoliment de l’èxit de cada un dels esdeveniments que celebren a l’establiment. Concretament, dedica gran part del seu temps a la cerca de l’excel·lència implementant noves tècniques, eines tecnològiques, efectes sorpresa i tot allò alineat amb la sostenibilitat imprescindible.

Twitter: @hotelauditorium

Tomeu Sabater, Program Manager a 5G Barcelona

Amb més de quinze anys d’experiència en projectes d’innovació i en la ideació i execució de projectes sota models d’innovació oberta en els que es fan servir les noves tecnologies per a crear nous serveis i nous models de negoci, és Enginyer de Telecomunicacions (Universitat Politècnica de Catalunya) i disposa d’un MBA (ESADE). Actualment treballa a la Fundació Mobile World Capital Barcelona dintre del Programa 5G, gestionant la iniciativa 5G Barcelona, una iniciativa públic-privada que té per objectiu convertir Barcelona en el hub líder 5G del sud d’Europa.

Twitter: @MWCapital

PONENTS DIA 12

Raimond Torrents, CEO de Event Management Institute i fundador de l’agència Torrents & Friends 

Expert en comunicació en viu, esdeveniments i conducta d’audiències amb més de 30 anys d’experiència en l’organització d’esdeveniments, és graduat en ciències empresarials i disposa d’un MBA d’ESADE Business School. Ha estat el promotor de diverses investigacions sobre la conducta del públic als esdeveniments i escriu i és columnista sobre comunicació en viu. Exerceix com a docent d’organització d’esdeveniments i event design a diferents centres educatius com la Universitat de Barcelona (CETT) o la Universidad de Deusto, entre d’altres. També, és autor del llibre “Eventos de Empresa. El poder de la comunicación en vivo” (Deusto 2005) reeditat i actualitzat al 2019 (Kindle-Amazon).

Twitter: @RaimondTorrents

María Rey, Meetings & Events Director España – NH Hotel Group

Amb una llarga experiència en el sector turístic, els últims anys de la seva trajectòria professional es concentren a NH Group, on va entrar a formar part de l’equip del departament MICE fa més de deu anys, en el qual ha ocupat diferents càrrecs. Actualment és la directora de reunions i esdeveniments a Espanya de NH Hotel Group. També és la vicepresidenta de l’àrea de socis del Meeting Professionals International – Iberian Chapter.

Twitter: @nhhotelgroup

Francisco Quereda, Director de Málaga Convention Bureau

Amb més de 32 anys d’experiència a la indústria de reunions i esdeveniments, va iniciar-se en aquest món treballant en un DMC durant 10 anys. Des de l’agost de 2006 que és el Director de Málaga Convention Burearu, on dirigeix l’estratègia de la ciutat per convertir-se en una destinació MICE top. També és el co-fundador del Fòrum d’Associacions de la Indústria espanyola de Reunions i Esdeveniments. Anteriorment va exercir com a president de l’ICCA Iberian Chapter i del Meeting Professionals International – Iberian Chapter.

Twitter: @pquereda

Sònia Serracarbassa, Directora del Catalunya Convention Bureau

Formada en empreses i activitats turístiques per la Universitat de Girona, disposa d’un Màster en gestió del turisme europeu per la Bournemouth University i Université de Savoie i un PDD Programa de Desenvolupament Directiu per la IESE, així com s’ha especialitzat en màrqueting digital a ESADE.

Fa 10 anys que és la Directora de Catalunya Convention Bureau, on dona suport i assessorament al desenvolupament de nous projectes i promou Catalunya como a destinació de turisme de reunions. Anteriorment havia treballat en l’àmbit de la consultoria a Arthur Andersen, on en va viure la seva fusió amb Deloitte, així com va ser la directora de TUJUCAT Turisme Juvenil de Catalunya.

Twitter: @turismecat