Eurecat commemora el 25è aniversari de la fundació de Cetemmsa

/, Esdeveniments, Impressió funcional, Notes de premsa, Teixits funcionals/Eurecat commemora el 25è aniversari de la fundació de Cetemmsa

Eurecat commemora el 25è aniversari de la fundació de Cetemmsa

Eurecat commemora el 25è aniversari de la fundació de Cetemmsa

Mataró, 30 de desembre de 2016.- El centre tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) ha commemorat aquest mes de desembre el 25è aniversari de la fundació de Cetemmsa, el centre d’innovació de Mataró i el Maresme nascut l’any 1991, que al 2015 es va convertir en un dels embrions del Centre Tecnològic de Catalunya.

L’ex president de Cetemmsa Francisco Algàs va recollir un record de commemoració de l’aniversari del centre, que durant aquests 25 anys ha estat presidit també per Josep Espígul, Pere Merino i José Manuel Moya. L’acte va comptar, a més, amb l’assistència de Paulí Aluart, president del gremi tèxtil del Maresme, ASEGEMA, principal impulsora de Cetemmsa, un paper en el que també va ser clau Josep Maltas.

Al 1991 va néixer a Mataró un dels centres embrions d’Eurecat.

El camí marcat per Cetemmsa és molt present a Eurecat, que des de la seva seu a Mataró desenvolupa projectes innovadors, especialment en el camp dels tèxtils intel·ligents i funcionals que permeten millorar la competitivitat de les empreses i oferir formació d’alta especialització.

Entre els projectes impulsats enguany per Eurecat a Mataró destaca el teixit intel·ligent Texilum, per regular l’eficiència tèrmica dels edificis, i els banyadors hidrocròmics que va lluir aquest estiu l’equip ucraïnès de natació sincronitzada als Jocs Olímpics de Rio. A banda, el centre de Mataró també ha creat una samarreta intel·ligent per detectar i pal·liar l’estrès dels treballadors i una motxilla amb fibres flexibles que marcar la trajectòria de ciclistes i motoristes.

L’expertesa de Cetemmsa ha permès a Eurecat desenvolupar projectes innovadors, especialment en tecnologia tèxtil.

En paraules del president d’Eurecat, Xavier Torra, “segueix més viu que mai” el compromís amb Mataró i El Maresme, on el centre treballa perquè les empreses, tant locals com internacionals, puguin “disposar d’un soci estratègic en innovació que beu d’anys de la feina ben feta que va deixar l’herència de Cetemmsa”.

El centre ha celebrat l’efemèride en el seu acte de Nadal a la ciutat.

L’efemèride dels 25 anys s’ha celebrat en el marc de l’acte de Nadal d’Eurecat, que enguany ha tingut lloc a l’edifici Tecnocamus i que ha comptat amb la presència del vicepresident d’Eurecat, Jaume Ferrús, i de bona part dels gairebé 600 treballadors del centre.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 550 professionals que generen un volum d’ingressos de 42 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!