L’anàlisi de riscos d’IoT reduiria un 75 per cent els atacs

Pàgina inicial/IT-Security, Notes de premsa/L’anàlisi de riscos d’IoT reduiria un 75 per cent els atacs

L’anàlisi de riscos d’IoT reduiria un 75 per cent els atacs

7 DE FEBRER: DIA DE LA INTERNET SEGURA

L’anàlisi de riscos d’Internet de les Coses reduiria un 75 per cent els atacs

Barcelona, 7 de febrer de 2016.- L’anàlisi de les vulnerabilitats dels dispositius que utilitzen Internet de les Coses i la incorporació d’elements que reforcin la seva seguretat reduiria en un 75 per cent l’impacte dels ciberatacs, segons el director d’IT Security del centre tecnològic Eurecat, Gonzalo Asensio, que adverteix que aquesta prevenció “és clau” atès que es preveu que el 2020 hi haurà entre 20.000 i 30.000 milions d’elements connectats a la xarxa.

Segons l’expert d’Eurecat, actualment “la major part de les amenaces i dels riscos procedeixen d’Internet”, de manera que “un dispositiu que utilitzi Internet de les Coses ha de tenir un mínim de seguretat abans de ser connectat”.

En aquest escenari, les empreses han de tenir “molt clar el concepte de seguretat des del principi, en el moment del disseny dels seus productes i serveis”, aplicar “bones pràctiques i recomanacions de seguretat”, dur a terme auditories de seguretat “a tots els nivells” i xifrar les seves comunicacions, segons destaca el responsable d’IT Security del centre Tecnio.

Aquesta nova tecnologia, que suposa la interconnexió d’elements com electrodomèstics, webcams o routers, es preveu que assoleixi entre 20.000 i 30.000 milions d’objectes el 2020.

D’acord amb la seva anàlisi, les principals amenaces són el Ransomware, que consisteix en la infecció de dispositius amb l’objectiu de xifrar les dades de les carpetes i documents sol·licitant diners a canvi de poder recuperar aquesta informació, i els atacs DDoS, que busquen col·lapsar la web, la infraestructura i les comunicacions de les empreses per provocar una caiguda dels sistemes.

També és important, afirma, que les empreses es protegeixin per evitar atacs APT, que tenen com a objectiu no només infectar les màquines, sinó “persistir en el sistema espiant tot el que fa i mantenint-se tot el temps possible sense ser detectat, ja que el que es busca és treure benefici econòmic, directe o indirecte”.

La procedència de les amenaces són, principalment, canals web o el correu electrònic on, mitjançant un URL, “s’enganya a l’usuari perquè visiti aquesta web pensant que és legítima”, assenyala el director d’IT Security de Eurecat.

Eurecat adverteix que la major part de les amenaces i riscos per a la seguretat procedeix d’Internet.

En la seva opinió, “les empreses han de ser més conscients del mal que poden fer els ciberdelinqüents i invertir en seguretat de forma preventiva, abans de resultar perjudicades”.

Per tal de combatre els riscos, Eurecat ha posat en funcionament el 2016 un laboratori de ciberseguretat especialitzat en Internet de les Coses, que suposa la connexió a la xarxa d’elements com electrodomèstics, rellotges intel·ligents, sensors de mesurament d’aigua, pol·lució, cotxes, càmeres web o routers.

 

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes amb Gonzalo Asensio a través de l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630.425.169.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 600 professionals que generen un volum d’ingressos de 43 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org

By | 2017-06-23T08:04:03+00:00 febrer 7th, 2017|IT-Security, Notes de premsa|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!