Editorial: Beques de doctorat “Vicente López”: nou talent per impulsar la innovació

beques vicente lopez

Augmentar el coneixement científic en les àrees industrial, digital i biotecnològica i afavorir així la transferència tecnològica a les empreses. Aquest és l’objectiu del programa de beques “Vicente López” que hem llançat enguany per primer cop per a la realització de tesis doctorals a Eurecat.

La convocatòria porta el nom del doctor Vicente López Martínez, que va ser fundador del centre tecnològic Barcelona Media, avui integrat a Eurecat, i que va excel·lir en els camps de la investigació, de la gestió i de l’emprenedoria. Amb aquest homenatge, hem volgut recordar la seva aportació al sistema català d’innovació, on va treballar intensament promovent els vincles entres les universitats, els centres tecnològics i les empreses.

El programa, que restarà obert fins al proper dia 2 de juliol, ofereix disset contractes predoctorals a Eurecat entre 2018 i 2020 i els primers seleccionats s’incorporaran, a partir de l’1 setembre, a la plantilla d’Eurecat.

Les tesis doctorals estaran vinculades a camps estratègics per a les empreses catalanes com Big Data, eHealth, ciberseguretat, nutrició personalitzada, sistemes intel·ligents, energia, sostenibilitat, impressió funcional, materials compostos, nous processos i materials, turisme i robòtica, entre altres disciplines de futur.

Estem segurs que tota la recerca que se’n derivarà ajudarà al transvasament de la investigació i de la innovació cap a les empreses, un objectiu primordial per a Eurecat i al qual volem contribuir amb aquesta prometedora pedrera de talent jove.