eurecat xavier torra esade

Impulsar la transferència de coneixement tecnològic al teixit empresarial i industrial és un dels objectius prioritaris que ens hem fixat des dels inicis a Eurecat. Es tracta d’una peça estratègica per poder enfortir la productivitat i la competitivitat, en un mercat global molt dinàmic i exigent, marcat per l’impacte de la digitalització, de la indústria 4.0 i de tecnologies amb un alt component disruptiu. Una passa important en aquest sentit és la creació d’Eurecat Academy, una nova plataforma que acabem de posar en funcionament per a resoldre els reptes i les necessitats més immediates que tenen tant les grans com les petites i mitjanes empreses relatives a la formació tecnològica dels seus equips, des d’una òptica molt pràctica i amb un alt rigor acadèmic.

La digitalització i la irrupció de la indústria 4.0 estan canviant internament les empreses i han fet entrar de cop gairebé una desena de noves tecnologies que canvien els esquemes tradicionals. Davant aquest canvi de paradigma, és fonamental poder comptar amb un equip format en les noves tecnologies i amb capacitat de preveure’n impacte en clau de negoci, per adoptar solucions innovadores en àrees molt noves i difícils de dominar, com l’analítica de dades, la Internet de les Coses o la ciberseguretat.

Aquest nou paisatge estableix també unes pautes i uns ritmes molt ràpids i exigents des del punt de vista tecnològic, a la vegada que incideix en habilitats com el lideratge, el treball en equip, la creativitat i l’adaptabilitat als canvis. Per això, la capacitat de formar-se contínuament durant tota la carrera laboral està esdevenint una de les principals demandes de les empreses respecte els professionals i a Eurecat volem estar al seu costat per facilitar el camí. El nostre director de Formació, Marc Capellades, us aporta reflexions i arguments en aquesta línia a l’entrevista del present newsletter, que inclou també  informació sobre un nou formigó translúcid que hem desenvolupat amb Escofet, amb un gran potencial d’aplicació. També trobareu innovacions relacionades amb el turisme, la salut i la gestió de l’aigua i novetats vinculades a tecnologies com la robòtica aèria, el Big Data i la Intel·ligència Artificial. Us aportem, a més, un enllaç perquè us pugueu descarregar la memòria de 2018, on podreu consultar els nostres projectes i propostes en innovació tecnològica, un àmbit en el qual creixem contínuament gràcies a la implicació i al talent del nostre equip i a la complicitat de totes les empreses i organitzacions que ens dipositen la seva confiança.

Xavier Torra

President d’Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya