Professionals d’empreses i destinacions turístiques de Costa Daurada han participat aquest mes d’octubre en el taller ‘Com implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’activitat turística?’, on s’han facilitat recursos i eines clau per a l’adopció dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 en l’activitat turística, amb l’objectiu d’avançar cap a destinacions turístiques més responsables.

El dinamisme de l’activitat turística està impregnat dels valors de la societat contemporània, i cada cop més, els visitants demanen un alineament amb els valors la sostenibilitat. Així doncs, “no hi ha altra expectativa de ser competitius que fer-ho des de la implementació de les eines i recursos que ofereix el desplegament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”, assenyala Jordi Calabuig, responsable del Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística (LAB-IIT) del Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat.

En paraules de la cofundadora i directora de Segundo Mundo RSCC, Pili Malagarriga, reunir en aquests tallers a actors públics i privats d’una destinació turística és una oportunitat per establir prioritats i compromisos compartits en relació amb l’Agenda 2030. “Generar confiança i complicitats entre els qui intervenen en la destinació és la millor base per crear propostes que contribueixin a garantir un desenvolupament turístic sostenible”, explica.

L’esdeveniment, que ha estat organitzat pel LAB-IIT del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, s’ha celebrat al Teatre Auditori de Salou a la Costa Daurada. El proper 27 d’octubre tindrà lloc una nova sessió amb agents turístics de les Terres de l’Ebre que se celebrarà online, degut a les noves restriccions establertes per fer front a la COVID-19.

“En uns moments com els actuals de reflexió sobre la millor manera de reactivar el sector, fer-ho en coherència amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, no és només una responsabilitat que tenim com a institució pública. Es tracta, també, d’una aposta ferma per garantir el futur d’una activitat econòmica clau, que beneficia la població local i el conjunt del territori”, afirma la directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero.

En el Taller de Turisme s’ha definit quins ODS són prioritaris per al sector turístic i com treballar-los i quines eines existeixen per avaluar-los i comunicar-los. Alhora, s’ha analitzat com l’Agenda 2030 ofereix oportunitats per afrontar millor els reptes actuals arran de la pandèmia pel coronavirus.