L’Associació de Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani (ASCAME) i el centre tecnològic Eurecat han signat un acord per posar en marxa iniciatives conjuntes que contribueixin a mitigar les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia de la COVID-19 mitjançant la tecnologia i la innovació, amb especial atenció a la recuperació del teixit industrial i empresarial.

L’acord estableix que ASCAME i Eurecat desenvoluparan iniciatives comunes, reunions, fòrums, projectes i altres tipus d’accions, per tal de pal·liar els efectes negatius del coronavirus. Amb aquest propòsit, els equips de les dues entitats treballaran de forma conjunta en la preparació d’estudis sobre les previsions d’evolució de sectors com el turisme, la innovació, l’R+D, el tèxtil i les energies renovables a la regió mediterrània. També cooperaran en el disseny de productes com mascaretes, tests i altres materials sanitaris i llançaran projectes en el marc dels programes europeus per a la lluita contra la COVID-19.

En paraules del coordinador general d’ASCAME, Anwar Zibaoui, “tots els recursos s’han de posar al servei del Mediterrani, les seves economies i els seus pobles. Cal unir les voluntats, defensar els interessos convergents, apostar per una millor cooperació. Ara més que mai és el moment de fer el millor ús de la tecnologia i la innovació per fer front a les devastadores conseqüències, tant sanitàries com econòmiques, de la crisi del coronavirus sobre les famílies i el teixit empresarial”.

“Des del centre tecnològic Eurecat, hem posat totes les nostres capacitats i infraestructures a disposició dels governs, empreses i organitzacions per dur endavant projectes que contribueixin a donar resposta a les prioritats sanitàries, econòmiques i socials que ha desencadenat la COVID-19 i un exemple d’això és l’acord subscrit amb ASCAME, amb l’objectiu de sumar per pal·liar l’impacte de la pandèmia en tota la seva dimensió”, remarca el director general de Negoci d’Eurecat, Miquel Rey.

Eurecat és el principal centre tecnològic de Catalunya i la seva activitat es fonamenta en l’aportació de tecnologia diferencial per donar resposta a les necessitats d’innovació i impulsar la competitivitat del món empresarial. El valor afegit que aporta accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa.

Com a organització internacional sense ànim de lucre, ASCAME representa el sector privat del Mediterrani, agrupant més de 300 Cambres de Comerç i Indústria i entitats similars de 23 països. El seu propòsit és fomentar el desenvolupament econòmic del Mediterrani i contribuir a la creació d’una àrea de pau, tolerància, seguretat i prosperitat. A més, entre els objectius del seu pla estratègic es troba el d’impulsar l’esperit emprenedor i la innovació en tota la regió.