L’empresa de productes esportius ASICS i el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) estan investigant conjuntament, en el marc del projecte RECYPADEL, l’ús de nous materials i procediments de fabricació d’alta cadència productiva, que permetin la fabricació de pales de pàdel d’altes prestacions sostenibles amb el medi ambient, acostant-se a la tendència de l’economia circular.

El pàdel es troba actualment en un moment de creixement, internacionalització i professionalització important, fet que es tradueix en un augment substancial de producte requerit pel mercat. ASICS, “com a líder indiscutible en el sector del pàdel des de l’any 2009, moment en el qual va llançar al mercat la primera sabatilla exclusiva per a la pràctica del pàdel, entén la situació actual com una oportunitat immillorable per desmarcar-se dels seus competidors com ha fet sempre, mitjançant la innovació tecnològica”, afirma el Project Manager New Business & Innovation d’ASICS, Arnau Bermejo.

“Creiem que el futur del material esportiu passa per un producte d’alta tecnicitat a la pista durant la seva vida útil i un baix impacte mediambiental una vegada que deixi de ser funcional”, afegeix.

Segons la directora de la Unitat de Materials Composites d’Eurecat, María Eugenia Rodríguez, aquest projecte d’R+D “obre la porta al reciclatge del producte mitjançant l’ús de matrius i reforços més sostenibles i reciclables, materials de nova generació, molt poc utilitzats fins ara en el sector i que afavoriran la fàcil separació dels components de la pala per al seu reciclatge al finalitzar la seva vida útil”.

A més, detalla Rodríguez, “també s’està optimitzant una tecnologia de fabricació d’alta productivitat i flexible, que permeti obtenir pales d’alta qualitat per a diferents tipus de compòsit”.

“Amb aquesta tecnologia, les pales de pàdel d’ASICS aporten noves funcionalitats i millors propietats que generen valor afegit, a més de contribuir a l’economia circular i a la fabricació local”, afegeix la directora de la Unitat de Materials Compòsits d’Eurecat.

El projecte RECYPADEL està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.