La incorporació de mètodes i de mètriques per avaluar l’experiència del pacient en els projectes d’innovació en matèria de salut “és una tendència que s’ha anat consolidant en els últims anys” i el seu impacte “incidirà, a curt termini, en la qualitat del servei i en la personalització de l’atenció que reben els usuaris”.

Així ho exposa el director de la Unitat d’eHealth del centre tecnològic Eurecat, Felip Miralles, que apunta a “la qualitat de la comunicació, a la personalització i a la telemedicina com a factors que reverteixen en una millor atenció dels malalts i dels seus cuidadors”.

Segons Miralles, “la transformació digital està aportant noves innovacions tecnològiques lligades al núvol, al mòbil, a la intel·ligència artificial i a l’anàlisi massiva de dades que permeten que els pacients puguin augmentar la quantitat i la qualitat de les comunicacions amb el personal sanitari”.

D’acord amb el doctor Joan Escarrabill, director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic, “la participació del pacient, més enllà de la visita cara a cara, crea espais d’interacció que permeten identificar amb més facilitat les necessitats no cobertes, que orienten les accions de millora de la qualitat”.

Per a Escarrabill, “hi ha evidències sòlides que mostren que s’obtenen bons resultats clínics promovent la informació, l’educació terapèutica, l’avaluació de l’experiència del pacient i la participació”.

Amb la finalitat d’incidir en aquest objectiu, Barcelona acollirà els propers 17 i 18 de setembre, a l’Hospital Clínic i al CaixaForum Barcelona, respectivament, la quarta edició del XPatient Barcelona Congress (https://xpatientbcncongress.com/), que se centrarà en l’apoderament del pacient i del cuidador per avaluar i millorar les seves experiències i en la tecnologia com a eina per donar suport a la pròpia cura, entre altres aspectes.

Oberta la crida a la participació fins al 4 de juliol

L’esdeveniment, organitzat per Eurecat, l’Hospital Clínic, i la Fundació TIC Salut Social, amb l’impuls de la comunitat de pràctica XPA Barcelona (Experiència del Pacient), vol detectar les millors iniciatives que s’estan duent a terme en aquests àmbits per posar noves idees a l’abast de cuidadors, associacions de pacients, personal sanitari i dels diferents actors implicats en l’assistència sanitària, per tal de millorar la qualitat de vida dels pacients i el seu entorn amb l’ajuda de la tecnologia i la recerca.

Per aquest motiu, l’XPatient Barcelona ha obert una crida a la participació que estarà oberta fins al proper 4 de juliol i a la qual s’hi poden presentar projectes. Les propostes seleccionades, que es poden presentar en un formulari al web de l’esdeveniment, es donaran a conèixer als assistents del congrés en format de ponències el dia 18 de setembre al CaixaForum Barcelona.

En paraules de Felip Miralles, “volem un congrés XPatient Barcelona cada cop més viu, interactiu i participatiu, que es consolidi també en altaveu de les millors iniciatives, mètodes i tecnologies que tinguin focus i impacte en la millora de l’experiència del pacient”.