Barcelona acollirà la vintena Conferència Anual d’EARTO, l’organització europea que representa els centres tecnològics, un esdeveniment que tindrà lloc del 24 al 26 de març de 2020 i que reunirá 350 representants dels principals centres tecnològics europeus, a les portes del llançament del novè programa marc de recerca i innovació de la Unió Europea, Horizon Europe.

EARTO (European Association of Research and Technology Organisations) ha triat el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) com a organitzador de la seva conferència anual, el que reafirma “la projecció d’Eurecat a nivell europeu, així com la seva implicació en el futur de la innovació i investigació a escala europea i internacional”, subratlla el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López.

“Formar part d’EARTO ens enriqueix i ens permet compartir reptes i inquietuds en una visió global del desenvolupament i innovació tecnològica”, destaca Xavier López, qui posa en relleu el vincle d’Eurecat amb la màxima representació europea en l’àmbit de la innovació “a l’hora de conèixer i incidir en les tendències i prioritats tecnològiques que marcaran els propers anys a Europa”.

La celebració de la conferència serà “una excel·lent oportunitat per mostrar les nostres capacitats tecnològiques distintives en àmbits tan diversos com l’industrial, digital i biotecnològic i també serà una excel·lent ocasió per celebrar el cinquè aniversari de la creació de la nostra entitat”, detalla.

Eurecat és membre actiu d’EARTO i participa en els seus grups de treball transversals en àmbits com la propietat intel·lectual i l’impacte dels centres tecnològics en el teixit social i en l’economia europeus, així com en el camp de la gestió financera. Així mateix, dins d’EARTO, els experts d’Eurecat participen en els grups de treball dedicats a tecnologies per a la salut i la seguretat dels ciutadans europeus.

EARTO aglutina 350 organitzacions procedents de 20 països, entre les quals figuren centres de la dimensió del Fraunhofer (Alemanya), el VTT (Finlàndia), el TNO (Holanda) o Tecnalia (País Basc).