El congrés AI & Big Data Congress abordarà aquest mes de setembre a Barcelona els nous reptes, les tendències i millors pràctiques d’empreses pioneres en l’àmbit de la Intel·ligència Artificial, una tecnologia que s’estima que l’any 2030 generarà un increment addicional de 15,7 bilions de dòlars del PIB mundial, segons dades recollides en l’informe “Anàlisi de l’especialització en intel·ligència artificial a Catalunya”.

Amb un total de més de 60 ponències, el congrés aplegarà una setantena d’experts i iniciatives capdavanteres en l’àmbit de la Intel·ligència Artificial i l’analítica de dades, amb l’objectiu de “posar sobre la taula el potencial i els reptes per a la seva adopció a nivell empresarial, la captació i retenció de talent i l’ús ètic de la Intel·ligència Artificial, així com casos d’ús representatius en sectors diversos com la salut i el benestar, la Indústria 4.0, la mobilitat, l’energia i la sostenibilitat, entre d’altres”, afirma el director del congrés, Joan Mas, director del Centre of Innovation for Data tech and Artificial Intelligence (CIDAI), entitat que organitza l’esdeveniment, i de l’Àrea Digital del centre tecnològic Eurecat.

La benvinguda institucional anirà a càrrec del director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, del comissionat d’Innovació Digital, Bústia Ètica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson, i del president d’Eurecat, Xavier Torra.

L’AI & Big Data Congress comptarà amb una ponència inaugural per part de la Vicepresidenta de Producte, Mercats internacionals i Globalització de Procore, Anna N. Schlegel, reconeguda com la dona més influent del món en l’àmbit de la tecnologia per la revista Analytics Insight, en la qual presentarà la seva visió sobre estratègia empresarial i tecnològica en l’era de la Intel·ligència Artificial, així com les últimes tendències en desenvolupament a Silicon Valley.

Per la seva banda, Cristian Canton, líder de l’equip AI Red Team de Facebook, especialitzat en descobrir, comprendre i mitigar potencials amenaces derivades de l’aplicació de la Intel·ligència Artificial per a la companyia, tractarà sobre abusos i usos indeguts d’aquesta tecnologia i com abordar-los de forma preventiva. El congrés comptarà també amb ponències d’experts del CIDAI i d’organitzacions i empreses capdavanteres.

Sessions sectorials en paral·lel

El programa inclou també sessions en paral·lel en les quals experts de sectors com la Indústria 4.0, la mobilitat, l’energia i la sostenibilitat, l’agroalimentari i les indústries culturals i creatives tractaran sobre proves de concepte de referència exitoses.

Emmarcat dins de l’estratègia Catalonia.AI de la Generalitat de Catalunya i coordinat per Eurecat, el CIDAI és una iniciativa publicoprivada que compta amb la Generalitat de Catalunya a través del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori; l’Ajuntament de Barcelona; el Barcelona Supercomputing Center; el Centre de Visió per Computador; everis, an NTT DATA Company; la Fundació i2CAT; Microsoft; SDG Group; l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Center (IDEAI) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) i Eurecat.

El CIDAI promou la generació, validació i transferència de tecnologies d’Intel·ligència Artificial fiable d’alt valor afegit per fomentar l’adopció i la innovació tecnològica en els sectors estratègics del país i les seves empreses i institucions, així com la disseminació d’aquestes tecnologies i bones pràctiques a la societat en general.

L’AI & Big Data Congress és un esdeveniment organitzat des del CIDAI i coordinat per Eurecat i compta amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, SDG Group, Microsoft, everis, an NTT DATA Company, i CaixaBank. El congrés se celebrarà el 14 de setembre de forma presencial a l’Auditori AXA Barcelona i s’emetrà per streaming. El 15 de setembre tindrà lloc únicament en format digital.