Barcelona, 16 de desembre de 2016.- El Centre d’Excel·lència en Big Data de Barcelona, impulsat pel centre tecnològic Eurecat, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Oracle, ha rebut la certificació i-Space per part de la Big Data Value Association (BDVA), que acredita la seva tasca en la creació d’un ecosistema innovador en l’economia de les dades i reconeix el seu paper com a institució tractora en aquest camp.

La certificació i-Space de la BDVA s’ha concedit enguany per primera vegada i acredita les organitzacions que han demostrat que són capaces de promoure la innovació en l’àmbit del Big Data en totes les seves dimensions, és a dir, creant un ecosistema local vinculat a la recerca, connectat amb agents rellevants de l’economia de les dades, com propietaris de data sets de gran valor i proveïdors de tecnologies innovadores, i desenvolupant projectes amb empreses.

Segons ha explicat el director de Big Data & Data Analytics d’Eurecat i del Centre d’Excel·lència en Big Data Barcelona, Marc Torrent, la certificació i-Space “reconeix el Big Data CoE Barcelona com un dels màxims exponents en la innovació en l’àmbit de les dades a Europa, gràcies a les seves capacitats i als projectes desenvolupats en els darrers anys”.

Aquest reconeixement “ens ha d’ajudar a facilitar poder trencar barreres d’entrada d’algunes organitzacions per permetre fer un pas endavant en la cultura de les dades i millorar la seva competitivitat i capacitat d’innovació”, ha remarcat Marc Torrent.

Catalunya i la ciutat de Barcelona s’han posicionat en els darrers anys com uns dels territoris europeus que concentren més empreses relacionades amb l’economia que genera la gestió intel·ligent de les dades, tal com ho acredita el mapa del web de la Unió Europea Datalanscape, que a la seva darrera actualització del mes de maig d’enguany va mostrar que Barcelona i la seva àrea metropolitana tenien registrades 50 empreses, per davant d’altres capitals com París, Londres o Amsterdam.

A més del Centre d’Excel·lència en Big Data Barcelona, han rebut l’acreditació i-Space les organitzacions europees KnowCenter, d’Àustria; SDIL, d’Alemanya; SICS ICE, de Suècia, i Teralab, de França.

Big Data Value Association és una organització sense ànim de lucre formada per indústries grans i petites i mitjanes empreses, així com organitzacions dedicades a la investigació, amb la missió d’ajudar a la Comissió Europea en la recerca i la implementació d’iniciatives en matèria de Big Data.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 550 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org